Варення з гарбуза

Варення з гарбуза
4.2
(13)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг гарбуза (м'якоті)
  • 800 гр цукру
  • 2 великих лимони
  • 150 мл апельсинового соку

Рецепт приготування страви:

  1. М'якоть гарбуза очистити від шкірки та насіння, вирізати з м'якоті невеликі кульки спеціальною ложечкою (можна просто порізати гарбуз маленькими кубиками). Лимон очистити від шкірки та насіння, порізати м'якоть невеликими шматочками (розміром зі шматочки гарбуза).
  2. У каструлі з'єднати сік із цукром і лимоном, поставити на вогонь. Помішуючи, довести суміш до кипіння і проварити протягом півхвилини. Потім додати в каструлю з киплячим сиропом гарбуз і перемішати.
  3. Зняти каструлю з вогню і залишити гарбузове варення остигати на 4-5 годин. Через зазначений час повернути каструлю на вогонь і довести варення до кипіння. Зняти його з вогню і знову залишити його на 4-5 годин остигати.
  4. Простерилізувати банки і кришки для консервації варення на зиму будь-яким зручним для вас способом. Востаннє поставити каструлю на вогонь і довести масу до кипіння. Варити варення з гарбуза приблизно 5 хвилин при слабкому кипінні.
  5. Зняти варення з вогню, розкласти по чистих банках і закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном і накрити ковдрою, залишити їх у такому положенні мінімум на 5 годин. Потім можна прибрати варення з гарбуза на зберігання в темне прохолодне місце.

Щоб зробити це варення ще цікавішим, можна додати до нього ароматний пряний перець або ваніль. Це додасть нових ноток смаку і зробить варення ще більш вишуканим. Також, ви можете експериментувати з іншими фруктами, наприклад, додати трохи нарізаних яблук або груш до гарбузового варення, щоб отримати цікаву комбінацію смаків. Не бійтеся творити та експериментувати в кулінарних рецептах, це може призвести до відкриття нових смачних поєднань!