Рецепт пельменів з лососем
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для пельменів із сьомгою:
- 0,5 кг борошна
- 2 яйця
- 200-250 мл молока
- 2 ст. рослинного масла
- 1/3 ч. л. солі
Начинка для рибних пельменів:
- 500 гр сьомги
- 4 яйця
- 250 гр судака
- 2 цибулини
- 100 мл вершків 30-35% (можна замінити сметаною 20-25%)
- невеликий пучок кропу
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито разом із сіллю, розмішати і зробити в центрі заглиблення. Вбити в нього два сирі яйця і добре перемішати. Вимішуючи тісто ложкою або руками, влити тонкою цівкою молоко кімнатної температури, вимісити руками до однорідності.
- Ближче до кінця замісу додати олію. Викласти тісто для пельменів на стіл, присипаний борошном і вимісити руками. Пельменне тісто має вийти дуже крутим і не липнути до рук. Обернути його харчовою плівкою та покласти на півгодини-годину в холодильник.
- Приготувати начинку для пельменів. Філе сьомги та судака порізати дуже маленькими шматочками, з'єднати в одній мисці, посолити, поперчити та перемішати. Шкіру та кістки риби скласти в окрему каструлю, залити 1,5 л холодної води та поставити на вогонь.
- Після закипання зменшити вогонь та варити рибний бульйон при слабкому кипінні протягом 45 хвилин. Цибулини очистити та порізати дрібними шматочками, на сковороді розігріти 2-3 ст.л. рослинного масла.
- Обсмажити цибулю на слабкому вогні протягом 2-3 хвилин, помішуючи до золотистого кольору. Перекласти смажену цибулю на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир. Яйця покласти в каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь.
- Варити яйця за слабкого кипіння приблизно 10 хвилин. Потім злити окріп і залити варені яйця крижаною водою, тиснути їм повністю охолонути. Кріп промити, трохи розтерти з сіллю і нашаткувати. Очистити яйця від шкаралупи і натерти на тертці.
- Додати смажену цибулю, що охолола, в рибну начинку разом з яйцями, вершками/сметаною і кропом, знову перемішати. Тісто звільнити від плівки і розкатати в тонкий шар до 3 мм завтовшки. Вирізати з тіста кола склянкою або за допомогою пельменниці, залишки тіста зім'яти і знову розкатати в тонкий шар.
- Рибний бульйон процідити через сито, посолити та повернути на вогонь. У центр кожного кухля тіста покласти 1 ч. л. начинки із сьомги, з'єднати та защипати краї тіста. Готові пельмені можна заморозити або зварити в рибному підсоленому бульйоні.
- Варити пельмені із сьомгою близько 2-3 хвилин після закипання. Вийняти шумівкою на тарілку та подавати до столу гарячими, з будь-яким соусом на ваш смак. Смачного!
Ще одна корисна підказка: якщо ви хочете приготувати цю страву ще швидше, можете використовувати готове тісто для пельменів замість самостійного приготування тіста. Тоді час приготування зменшиться і ця страва стане ще більш доступною.
Крім того, пельмені можна приготувати з іншими видами риби, такими як тріски, окуня або морського окуня, залежно від ваших уподобань та доступності інгредієнтів. Ви також можете додати до начинки інші інгредієнти, наприклад, нарізану зелень або сир.