Рецепт пельменів з лососем

Рецепт пельменів з лососем
3.9
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для пельменів із сьомгою:

  • 0,5 кг борошна
  • 2 яйця
  • 200-250 мл молока
  • 2 ст. рослинного масла
  • 1/3 ч. л. солі

Начинка для рибних пельменів:

  • 500 гр сьомги
  • 4 яйця
  • 250 гр судака
  • 2 цибулини
  • 100 мл вершків 30-35% (можна замінити сметаною 20-25%)
  • невеликий пучок кропу
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито разом із сіллю, розмішати і зробити в центрі заглиблення. Вбити в нього два сирі яйця і добре перемішати. Вимішуючи тісто ложкою або руками, влити тонкою цівкою молоко кімнатної температури, вимісити руками до однорідності.
  2. Ближче до кінця замісу додати олію. Викласти тісто для пельменів на стіл, присипаний борошном і вимісити руками. Пельменне тісто має вийти дуже крутим і не липнути до рук. Обернути його харчовою плівкою та покласти на півгодини-годину в холодильник.
  3. Приготувати начинку для пельменів. Філе сьомги та судака порізати дуже маленькими шматочками, з'єднати в одній мисці, посолити, поперчити та перемішати. Шкіру та кістки риби скласти в окрему каструлю, залити 1,5 л холодної води та поставити на вогонь.
  4. Після закипання зменшити вогонь та варити рибний бульйон при слабкому кипінні протягом 45 хвилин. Цибулини очистити та порізати дрібними шматочками, на сковороді розігріти 2-3 ст.л. рослинного масла.
  5. Обсмажити цибулю на слабкому вогні протягом 2-3 хвилин, помішуючи до золотистого кольору. Перекласти смажену цибулю на паперовий рушник, щоб забрати зайвий жир. Яйця покласти в каструлю, залити холодною водою і поставити на вогонь.
  6. Варити яйця за слабкого кипіння приблизно 10 хвилин. Потім злити окріп і залити варені яйця крижаною водою, тиснути їм повністю охолонути. Кріп промити, трохи розтерти з сіллю і нашаткувати. Очистити яйця від шкаралупи і натерти на тертці.
  7. Додати смажену цибулю, що охолола, в рибну начинку разом з яйцями, вершками/сметаною і кропом, знову перемішати. Тісто звільнити від плівки і розкатати в тонкий шар до 3 мм завтовшки. Вирізати з тіста кола склянкою або за допомогою пельменниці, залишки тіста зім'яти і знову розкатати в тонкий шар.
  8. Рибний бульйон процідити через сито, посолити та повернути на вогонь. У центр кожного кухля тіста покласти 1 ч. л. начинки із сьомги, з'єднати та защипати краї тіста. Готові пельмені можна заморозити або зварити в рибному підсоленому бульйоні.
  9. Варити пельмені із сьомгою близько 2-3 хвилин після закипання. Вийняти шумівкою на тарілку та подавати до столу гарячими, з будь-яким соусом на ваш смак. Смачного!

Ще одна корисна підказка: якщо ви хочете приготувати цю страву ще швидше, можете використовувати готове тісто для пельменів замість самостійного приготування тіста. Тоді час приготування зменшиться і ця страва стане ще більш доступною.

Крім того, пельмені можна приготувати з іншими видами риби, такими як тріски, окуня або морського окуня, залежно від ваших уподобань та доступності інгредієнтів. Ви також можете додати до начинки інші інгредієнти, наприклад, нарізану зелень або сир.