Рецепт картоплі з грибами у рукаві

Рецепт картоплі з грибами у рукаві
3.7
(12)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600-700 гр картоплі
  • 300 гр свіжих печериць (можна замінити іншими грибами)
  • 200 мл вершків 20% (можна замінити сметаною)
  • 1 велика цибулина
  • 1 невелика морква
  • 1-2 зубчики часнику
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Лісові гриби необхідно попередньо ретельно вимити, а потім опустити в каструлю з киплячою підсоленою водою.
  2. Варити гриби протягом 20-30 хвилин після закипання (залежно від виду), для білих грибів достатньо 10-15 хвилин.
  3. Відкинути вміст каструлі на друшляк і дати стекти воді, порізати варені гриби дрібними шматочками.
  4. Печериці і гливи попередньо варити не потрібно, достатньо тільки вимити і порізати на середні шматочки.
  5. Цибулю очистити і нарізати тонкими четвертинками, моркву очистити і натерти на великій тертці.
  6. Часник очистити від плівки та нарізати дуже тонкими скибочками.
  7. На сковороду влити 3-4 ст. олії і розігріти, потім викласти цибулю.
  8. Смажити його до золотистого кольору приблизно 3-4 хвилини на слабкому вогні.
  9. Додати в сковороду моркву, часник та перемішати, готувати овочеву засмажку на невеликому вогні близько 5 хвилин, помішуючи.
  10. Додати в сковороду гриби та перемішати.
  11. Готувати на середньому вогні, періодично помішуючи, 5 хвилин (сирі гриби готувати трохи довше).
  12. Додати до сковороди вершки або сметану, посолити, поперчити до смаку і перемішати, готувати після закипання 5 хвилин на слабкому вогні.
  13. Потім зняти сковороду з плити та накрити її кришкою.
  14. Духовку розігріти до 180С, деко змастити олією, рукав для запікання щільно зав'язати з одного боку.
  15. Картоплю очистити і нарізати невеликими кубиками, з'єднати в рукаві разом з грибами, овочами та соусом, посолити за смаком і ретельно перемішати.
  16. Покласти рукав на деко і відправити його в розігріту духову шафу.
  17. Запікається картопля з грибами в рукаві приблизно півгодини за вказаної температури.
  18. Вийняти деко, розрізати рукав і розкласти картопляний гарнір з грибами по тарілках. Смачного!

Картопля з грибами в рукаві - це дуже простий та смачний спосіб приготування страви. Завдяки запіканню в рукаві, всі інгредієнти добре просочуються соусом та стають ще смачнішими. Крім того, цей рецепт можна легко змінити, додавши інші овочі або види грибів, що дає велику свободу для творчості. Також варто зазначити, що рукав для запікання можна легко придбати в будь-якому супермаркеті або кулінарному магазині. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтеся смаком простої та ситної страви.