Курка в сметанному соусі

Курка в сметанному соусі
3.6
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 800 г курячого м'яса (філе, стегна, грудка або ноги)
  • 2 великі цибулини
  • 150 г сметани
  • 150 мл води
  • 1 морква
  • 1 ст. л. борошна
  • 1 ст. л. вершкового масла
  • невеликий пучок зелені
  • сіль, перець та спеції за смаком

Рецепт приготування:

  1. Промийте курку та насухо обсушіть її бумажним рушником. За потреби поріжте на невеликі кусочки. Посипте курку з усіх боків сіллю, перцем та спеціями.
  2. Розігрійте декілька ложок рослинної олії на сковороді та додайте куряче м'ясо. Смажте на великому вогні, постійно помішуючи або перевертаючи, протягом 2 хвилин.
  3. Викладіть курку на тарілку та відкладіть на час приготування соусу. Очистіть цибулю та наріжте її тонкими четвертинками, моркву очистіть та натріть на грубій тертці. На сковороді розітріть 1 ст. л. вершкового та 2 ст. л. рослинної олії, розтопіть на слабкому вогні.
  4. Додайте на сковороду цибулю та моркву, смажте на середньому вогні протягом 1 хвилини. Додайте борошно, перемішайте та готуйте, помішуючи, ще 1-2 хвилини. У іншій мисці змішайте сметану з дрібно нарізаною зеленню, сіллю та перцем, додайте воду та розмішайте, підігрійте до теплої температури.
  5. Постійно помішуючи цибульову суміш на вогні, додайте сметанну рідину та доведіть суміш до кипіння. Варіть соус на слабкому вогні, помішуючи, до легкого загустіння.
  6. Додайте курку до киплячого соусу та готуйте протягом близько 20 хвилин під кришкою на малому вогні. Зніміть сковороду з вогню та залиште страву настоюватися під кришкою ще 10-15 хвилин. Зніміть кришку, розкладіть курку в сметанному соусі по тарілкам та подавайте з будь-яким гарніром на свій смак. Смачного!

Цей рецепт курки в сметанному соусі є відмінною альтернативою звичайному обіду з курячого філе. Додавання цибулі та моркви до соусу не тільки збагачує його смак, але й робить його кориснішим завдяки вмісту вітамінів та антиоксидантів. Цей рецепт дуже універсальний, тому що можна використовувати будь-які частини курки, що є у вас в наявності. Також можна експериментувати з різними спеціями та гарнірами для створення свого власного унікального смаку. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтесь смачним та корисним обідом!