Курка в сметанному соусі
Кухня
Інгредієнти:
- 800 г курячого м'яса (філе, стегна, грудка або ноги)
- 2 великі цибулини
- 150 г сметани
- 150 мл води
- 1 морква
- 1 ст. л. борошна
- 1 ст. л. вершкового масла
- невеликий пучок зелені
- сіль, перець та спеції за смаком
Рецепт приготування:
- Промийте курку та насухо обсушіть її бумажним рушником. За потреби поріжте на невеликі кусочки. Посипте курку з усіх боків сіллю, перцем та спеціями.
- Розігрійте декілька ложок рослинної олії на сковороді та додайте куряче м'ясо. Смажте на великому вогні, постійно помішуючи або перевертаючи, протягом 2 хвилин.
- Викладіть курку на тарілку та відкладіть на час приготування соусу. Очистіть цибулю та наріжте її тонкими четвертинками, моркву очистіть та натріть на грубій тертці. На сковороді розітріть 1 ст. л. вершкового та 2 ст. л. рослинної олії, розтопіть на слабкому вогні.
- Додайте на сковороду цибулю та моркву, смажте на середньому вогні протягом 1 хвилини. Додайте борошно, перемішайте та готуйте, помішуючи, ще 1-2 хвилини. У іншій мисці змішайте сметану з дрібно нарізаною зеленню, сіллю та перцем, додайте воду та розмішайте, підігрійте до теплої температури.
- Постійно помішуючи цибульову суміш на вогні, додайте сметанну рідину та доведіть суміш до кипіння. Варіть соус на слабкому вогні, помішуючи, до легкого загустіння.
- Додайте курку до киплячого соусу та готуйте протягом близько 20 хвилин під кришкою на малому вогні. Зніміть сковороду з вогню та залиште страву настоюватися під кришкою ще 10-15 хвилин. Зніміть кришку, розкладіть курку в сметанному соусі по тарілкам та подавайте з будь-яким гарніром на свій смак. Смачного!
Цей рецепт курки в сметанному соусі є відмінною альтернативою звичайному обіду з курячого філе. Додавання цибулі та моркви до соусу не тільки збагачує його смак, але й робить його кориснішим завдяки вмісту вітамінів та антиоксидантів. Цей рецепт дуже універсальний, тому що можна використовувати будь-які частини курки, що є у вас в наявності. Також можна експериментувати з різними спеціями та гарнірами для створення свого власного унікального смаку. Спробуйте цей рецепт та насолоджуйтесь смачним та корисним обідом!