Рецепт: Паштет зі свинячої печінки

Рецепт: Паштет зі свинячої печінки
4.4
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600-800 мл молока (половину можна замінити водою)
  • 0,5 кг печінки
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 50 гр вершкового масла
  • 3 ст.л. коньяку (можна замінити ромом)
  • 2-3 горошини запашного перцю
  • 1 лавровий лист
  • дрібка меленого мускатного горіха
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Свинячу печінку промити, обсушити й покласти в миску. Залити її молоком (або сумішшю молока з водою), залишити на 2-3 години. Потім злити молоко, просушити свинячу печінку паперовим рушником і порізати великими шматками.
  2. Цибулю очистити і порізати дрібними кубиками. Моркву почистити і натерти на крупній тертці. На сковорідку влити кілька ложок олії і викласти цибулю. Через кілька хвилин додати моркву і смажити овочі на середньому вогні ще 2-3 хвилини, помішуючи.
  3. Потім додати в сковорідку шматки свинячої печінки й обсмажувати її з овочами ще 5-7 хвилин, помішуючи. Потім зменшити вогонь до середньо-слабкого, додати лавровий лист, горошини запашного перцю і тушкувати печінку з овочами на невеликому вогні під кришкою ще 5 хвилин. Ближче до кінця посолити все за смаком.
  4. Вершкове масло вийняти з холодильника і залишити на 10-15 хвилин у теплі. Потім зняти сковорідку з вогню і залишити на кілька хвилин остигати. Пропустити печінку з овочами (без лаврового листа й горошин перцю) двічі через м'ясорубку. Якщо маса залишається зернистою, потрібно пропустити її через м'ясорубку ще раз.
  5. Додати до свинячого паштету коньяк, чорний мелений перець і мелений мускатний горіх за смаком, перемішати. Потім підмішати підтале вершкове масло і збити паштет із печінки за допомогою блендера.
  6. Паштет зі свинячої печінки можна подавати до столу відразу після приготування. Можна залишити паштет у холодильнику на кілька годин, а потім зняти жирову плівку з поверхні. Готовий свинячий паштет можна використовувати в приготуванні різних страв, а також просто подавати до хліба як закуску. Смачного!

Цей паштет зі свинячої печінки - справжня насолода для шанувальників м'ясних делікатесів. Він має ніжну текстуру, багатий смак і аромат, здатні підкорити серця гурманів. Це чудовий спосіб розпочати святковий обід або потішити близьких і рідних смачними закусками.