Рецепт маринованих печериць
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг свіжих печериць (бажано невеликого розміру)
- 300 мл рослинної олії
- 2 цибулини
- 100 мл оцту 9%
- 4 зубчики часнику
- 2 ст.л. цукру
- 1 ст.л. солі
- 5-6 лаврових листків
- 16 горошин чорного перцю
- 16 горошин духмяного перцю
Рецепт приготування страви:
- Печериці ретельно вимити й обсушити. Скласти печериці в каструлю з товстим дном і поставити на вогонь. Смажити гриби без олії близько 5 хвилин на помірному вогні, помішуючи.
- В окремій каструлі з'єднати олію, оцет, горошини чорного і запашного перцю, лаврове листя, сіль і цукор, ретельно розмішати. Через 5 хвилин влити в каструлю з печерицями маринад і перемішати.
- Готувати печериці в маринаді близько 10 хвилин при слабкому кипінні під кришкою. Цибулю очистити і порізати четвертинками, часник очистити і нарізати тонкими пластинами. Банки та кришки простерилізувати будь-яким зручним для вас способом.
- Через 10 хвилин зняти каструлю з вогню, додати подрібнену цибулю і часник, перемішати. Розлити вміст каструлі по банках і закатати кришками. Мариновані печериці мають настоятися в кімнатній температурі до повного охолодження.
- Після цього можна прибрати консервовані печериці в темне прохолодне місце для зберігання. Подавати мариновані печериці як закуску або використовувати в приготуванні салатів. Смачного!
Мариновані печериці - це прекрасна страва, яку можна приготувати влітку, коли печериці у своїй найкращій формі. Цей рецепт додає гармонійну комбінацію солодкого, кислого та ароматного смаку до цих вишуканих грибів. Вони стають чудовим доповненням до будь-якого столу і можуть бути використані як самостійна закуска або складова частина салатів і сендвічів.