Рецепт маринованих печериць

Рецепт маринованих печериць
3.7
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг свіжих печериць (бажано невеликого розміру)
  • 300 мл рослинної олії
  • 2 цибулини
  • 100 мл оцту 9%
  • 4 зубчики часнику
  • 2 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. солі
  • 5-6 лаврових листків
  • 16 горошин чорного перцю
  • 16 горошин духмяного перцю

Рецепт приготування страви:

  1. Печериці ретельно вимити й обсушити. Скласти печериці в каструлю з товстим дном і поставити на вогонь. Смажити гриби без олії близько 5 хвилин на помірному вогні, помішуючи.
  2. В окремій каструлі з'єднати олію, оцет, горошини чорного і запашного перцю, лаврове листя, сіль і цукор, ретельно розмішати. Через 5 хвилин влити в каструлю з печерицями маринад і перемішати.
  3. Готувати печериці в маринаді близько 10 хвилин при слабкому кипінні під кришкою. Цибулю очистити і порізати четвертинками, часник очистити і нарізати тонкими пластинами. Банки та кришки простерилізувати будь-яким зручним для вас способом.
  4. Через 10 хвилин зняти каструлю з вогню, додати подрібнену цибулю і часник, перемішати. Розлити вміст каструлі по банках і закатати кришками. Мариновані печериці мають настоятися в кімнатній температурі до повного охолодження.
  5. Після цього можна прибрати консервовані печериці в темне прохолодне місце для зберігання. Подавати мариновані печериці як закуску або використовувати в приготуванні салатів. Смачного!

Мариновані печериці - це прекрасна страва, яку можна приготувати влітку, коли печериці у своїй найкращій формі. Цей рецепт додає гармонійну комбінацію солодкого, кислого та ароматного смаку до цих вишуканих грибів. Вони стають чудовим доповненням до будь-якого столу і можуть бути використані як самостійна закуска або складова частина салатів і сендвічів.