Рецепт закуски "Тещин язик з баклажанів"
Кухня
Інгредієнти:
- 2 баклажани
- 2 помідори
- 2 ст.л. сметани
- 1 ст.л. майонезу
- невеликий пучок кропу та петрушки
- 2 зубчики часнику
- сіль за смаком
Рецепт приготування страви:
- Баклажани вимити, відрізати кінці з обох боків. Нарізати баклажани тонкими "язиками", товщиною близько 5 мм. Скласти скибочки баклажанів у миску, посолити й обережно перемішати, залишити на півгодини в кімнатній температурі.
- На сковороді розігріти кілька ложок олії і викласти кілька скибочок баклажана. Обсмажити скибочки до рум'яності протягом 1-2 хвилин з кожного боку. Перекласти смужки баклажана на паперовий рушник і дати вбратися зайвому жиру. Таким чином обсмажити всі інші шматочки.
- Приготувати начинку для закуски тещин язик. Зелень промити, обсушити й нашаткувати, часник почистити й пропустити через часникодавку. З'єднати в невеликій ємності майонез, сметану, часник і зелень, сіль за смаком і ретельно перемішати.
- Помідори вимити, розрізати на половинки, кожну розрізати ще на 4 частини. Змастити кожен баклажан сметанним соусом, покласти на один кінець шматочок помідора і згорнути все в рулет. Кожен рулетик можна наколоти зубочисткою.
- Закуска тещин язик із баклажанів готова, можна подавати її до столу одразу після приготування. Смачного!