Пісний борщ із квасолею - смачно та корисно
Кухня
Інгредієнти:
- 1,5 л овочевого бульйону або чистої води
- банка консервованої білої квасолі (вагою близько 400 гр)
- 2 великі буряки
- 2-3 картоплини
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 ст.л. томатної пасти
- 2 ст.л. лимонного соку
- 4 зубчики часнику
- кілька гілочок кропу
- 1 ст.л. цукру
- 1 лавровий лист
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Буряк обернути фольгою і відправити в розігріту до 180С духовку на годину. Замість цього можна очистити буряк і опустити в киплячу воду, варити до м'якості в межах години. Буряк очистити від шкірки і повністю остудити.
- Натерти буряк на крупній тертці, скласти в невелику ємність, додати лимонний сік і перемішати. Залишити буряк маринуватися на час приготування інших інгредієнтів.
- Цибулю очистити й порізати дрібними шматочками, моркву очистити й натерти на крупній тертці. На сковорідці розігріти 2-3 ст.л. олії і викласти цибулю, обсмажити її на слабкому вогні до золотистого кольору.
- Додати ще ложку олії, всипати терту моркву й обсмажувати овочі, помішуючи, на середньому вогні до м'якості морквини. У каструлі закип'ятити бульйон, картоплю очистити від шкірки і порізати невеликими кубиками, всипати в киплячий підсолений бульйон.
- У сковорідку з овочевою засмажкою додати томатну пасту і ополоник бульйону, розмішати. Готувати овочі в томатній пасті ще кілька хвилин після закипання. Часник з'єднати з кропом, сіллю, цукром і збити в блендері (можна просто все подрібнити ножем і розтерти з цукром і сіллю).
- Через 10 хвилин після додавання картоплі в бульйон додати в нього овочеву засмажку, тертий буряк, квасолю (попередньо злити з неї рідину), посолити і поперчити за смаком. Варити пісний борщ із квасолею приблизно 10 хвилин на слабкому вогні.
- Додати в борщ суміш зелені з часником, розмішати і вимкнути вогонь. Накрити каструлю кришкою і дати борщу настоятися близько півгодини. Розлити гарячий суп по тарілках і подавати до столу. Смачного!
Пісний борщ із квасолею - це страва, яка готується дуже легко та швидко, ідеальна для тих, хто дотримується посту. Овочевий бульйон, свіжі овочі та смачна квасоля створюють неповторний смак і аромат. А ще, борщ із квасолею - це чудове джерело білка для тих, хто обмежує споживання м'яса під час посту. Спробуйте цей простий рецепт і ви будете задоволені результатом.