Рецепт "Огірки в огірках" на зиму у банках
Кухня
Інгредієнти:
- 2 ст. ложки солі
- 1 ч. ложка перцю чорного меленого
- 1 головка часнику
- 3 кг огірків
- 3 горошини запашного перцю
- перець чилі за смаком
- 1 ч. ложка пряних трав
Рецепт приготування:
- Частину огірків натираємо на крупній тертці.
- Додаємо до маси 2 столові ложки солі, дрібно нарізаний часник та чорний мелений перець.
- Перемішуємо компоненти, щоб кристали солі розчинилися.
- Банки стерилізуємо кілька хвилин.
- На дно банки кладемо промиті трави, можна вибрати будь-яку ароматну зелень за смаком.
- Додаємо горошини запашного перцю та шматок гострого перцю.
- Викладаємо перший шар огірків і заливаємо їх підготовленою овочевою масою.
- Потім знову наповнюємо банку плодами та шаром натертих овочів.
- Таким методом заповнюємо ємність до горловини, заповнену банку слід струсити.
- Закриваємо банку кришкою і відправляємо на зберігання в холодне місце.
Заготівлю можна пробувати вже через місяць, і вона зберігатиметься до самої весни. Для більш ароматних огірків можна до банки додати зонтики кропу, лист хрону, трохи гірчиці або гвоздики. Свіжий перець чилі можна замінити меленими прянощами. Насолоджуйтеся цим незвичайним смаком!