Огірки в томатній заливці з томатною пастою на зиму

Огірки в томатній заливці з томатною пастою на зиму
4.1
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • томатна паста - 200 г
  • морква - 0,5 шт.
  • оцет столовий 9% - 1,5 ст. л.
  • часник - 9 зубчиків
  • кріп - 0,5 пучка
  • огірки - 3 кг
  • помідори - 4 шт.
  • лавровий лист - 3 шт.
  • цукор - 3 ст. л.
  • сіль - 3 ст. л.
  • чорний перець - 15 горошин
  • запашний перець - 6 горошин

Рецепт приготування:

  1. Огірки промиваємо та знімаємо з них шкірку, потім нарізаємо кружечками.
  2. Банки стерилізуємо, в них вкладаємо зубчики часнику, лавровий лист, нарізані помідори та моркву, а також спеції.
  3. Додаємо до банок нарізаний свіжий кріп.
  4. Вкладаємо нарізані огірки, трохи ущільнюємо їх руками.
  5. Готуємо томатний соус. Для цього в каструлю наливаємо 600 мл води і кладемо туди томатну пасту.
  6. За бажанням додаємо до каструлі декілька помідорів, протертих через сито.
  7. В кожну банку кладемо по столовій ложці солі і цукру.
  8. Вливаємо дві чайні ложки оцту.
  9. Кип'ятимо томатний соус дві хвилини, і одразу заливаємо ним заготівлю з огірків.
  10. Банки закриваємо щільно кришками і відкладаємо на декілька днів для настоювання.

Для поціновувачів гострих закусок, рекомендується додати до цього рецепту гострий перець чилі, а щоб надати огіркам пікантності, використовують болгарський перець. Насолоджуйтеся смачними огірками в томатному соусі взимку!