Огірки в томатній заливці з томатною пастою на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- томатна паста - 200 г
- морква - 0,5 шт.
- оцет столовий 9% - 1,5 ст. л.
- часник - 9 зубчиків
- кріп - 0,5 пучка
- огірки - 3 кг
- помідори - 4 шт.
- лавровий лист - 3 шт.
- цукор - 3 ст. л.
- сіль - 3 ст. л.
- чорний перець - 15 горошин
- запашний перець - 6 горошин
Рецепт приготування:
- Огірки промиваємо та знімаємо з них шкірку, потім нарізаємо кружечками.
- Банки стерилізуємо, в них вкладаємо зубчики часнику, лавровий лист, нарізані помідори та моркву, а також спеції.
- Додаємо до банок нарізаний свіжий кріп.
- Вкладаємо нарізані огірки, трохи ущільнюємо їх руками.
- Готуємо томатний соус. Для цього в каструлю наливаємо 600 мл води і кладемо туди томатну пасту.
- За бажанням додаємо до каструлі декілька помідорів, протертих через сито.
- В кожну банку кладемо по столовій ложці солі і цукру.
- Вливаємо дві чайні ложки оцту.
- Кип'ятимо томатний соус дві хвилини, і одразу заливаємо ним заготівлю з огірків.
- Банки закриваємо щільно кришками і відкладаємо на декілька днів для настоювання.
Для поціновувачів гострих закусок, рекомендується додати до цього рецепту гострий перець чилі, а щоб надати огіркам пікантності, використовують болгарський перець. Насолоджуйтеся смачними огірками в томатному соусі взимку!