Як замаринувати часник у домашніх умовах

Як замаринувати часник у домашніх умовах
3.7
(5)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 20 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г часнику
  • 500 мл води
  • 1 л яблучного оцту
  • 1,5 ст.л. солі

Рецепт приготування:

  1. Очистіть головку часнику від верхнього шару лушпиння та ретельно її промийте. Відаліть коріння обережно, особливо, якщо ви плануєте маринувати цілі головки.
  2. За вашим бажанням відокремте зубчики часнику або залиште їх цілими.
  3. Викладіть часник в попередньо стерилізований посуд.
  4. У каструлю додайте рідкі інгредієнти маринаду та сіль. Розігрійте на середньому вогні до кипіння.
  5. Залийте часник отриманим маринадом, закрийте кришками і розмістіть у темному прохолодному місці.

За бажанням до банок можна додати кілька гілок кропу та петрушки. Деякі господині рекомендують урізноманітнити маринад лавровим листом, гірчицею та сушеним чебрецем, що додає особливий аромат і смак. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком маринованого часнику!