Як замаринувати часник у домашніх умовах
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г часнику
- 500 мл води
- 1 л яблучного оцту
- 1,5 ст.л. солі
Рецепт приготування:
- Очистіть головку часнику від верхнього шару лушпиння та ретельно її промийте. Відаліть коріння обережно, особливо, якщо ви плануєте маринувати цілі головки.
- За вашим бажанням відокремте зубчики часнику або залиште їх цілими.
- Викладіть часник в попередньо стерилізований посуд.
- У каструлю додайте рідкі інгредієнти маринаду та сіль. Розігрійте на середньому вогні до кипіння.
- Залийте часник отриманим маринадом, закрийте кришками і розмістіть у темному прохолодному місці.
За бажанням до банок можна додати кілька гілок кропу та петрушки. Деякі господині рекомендують урізноманітнити маринад лавровим листом, гірчицею та сушеним чебрецем, що додає особливий аромат і смак. Спробуйте цей рецепт і насолоджуйтеся смаком маринованого часнику!