Як закрити помідори на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 1,2 кг помідорів
- 2 шт. цибулі
- 6 зубчиків часнику
- пучок петрушки та кропу (по 0,5 пучка)
- 2 ст.л. соняшникової олії
- половина стручка гострого перцю
Для маринаду:
- 3 ст.л. цукру
- 1 ст.л. солі
- 1 ч.л. перцю горошком
- 50 мл оцту
- 4 лаврових листи
- 5 горошин духмяного перцю
Спосіб приготування:
- Дрібно наріжте вимиту петрушку та кріп, а також часник, попередньо очищений від шкірки. Розкладіть ці інгредієнти на дно підготовлених банок і додайте трохи гострого перцю.
- Розігрійте соняшникову олію на сковорідці, а потім перелийте по одній ложці в підготовлені банки.
- Промийте помідори і розріжте кожен плід навпіл. Заповніть банки нарізаними овочами.
- Очистіть цибулю і наріжте її напівкільцями, розкладаючи між шарами помідорів. Всі складники потрібно розміщувати в банках досить щільно.
- Тепер приготуйте маринад. Змішайте лавровий лист, духмяний перець, горошок, цукор та сіль.
- Доведіть маринад до кипіння, в кінці додайте столову ложку оцту. Дайте трохи охолонути, а потім розлийте отриманий розчин по банках з овочами.
- З моменту закипання води стерилізуйте банки протягом 12 хвилин.
- Відразу закатуйте кожну банку, переверніть їх догори дном і огорніть ковдрою до повного охолодження.
Для покращення смаку та аромату помідорів можна додати до маринаду листя смородини, вишні та корінь хрону. Такі мариновані помідори стануть відмінним додатком до будь-якої страви та чудовим способом зберегти літо на довгий час. Насолоджуйтесь!