Як закрити помідори на зиму

Як закрити помідори на зиму
4.3
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1,2 кг помідорів
  • 2 шт. цибулі
  • 6 зубчиків часнику
  • пучок петрушки та кропу (по 0,5 пучка)
  • 2 ст.л. соняшникової олії
  • половина стручка гострого перцю

Для маринаду:

  • 3 ст.л. цукру
  • 1 ст.л. солі
  • 1 ч.л. перцю горошком
  • 50 мл оцту
  • 4 лаврових листи
  • 5 горошин духмяного перцю

Спосіб приготування:

  1. Дрібно наріжте вимиту петрушку та кріп, а також часник, попередньо очищений від шкірки. Розкладіть ці інгредієнти на дно підготовлених банок і додайте трохи гострого перцю.
  2. Розігрійте соняшникову олію на сковорідці, а потім перелийте по одній ложці в підготовлені банки.
  3. Промийте помідори і розріжте кожен плід навпіл. Заповніть банки нарізаними овочами.
  4. Очистіть цибулю і наріжте її напівкільцями, розкладаючи між шарами помідорів. Всі складники потрібно розміщувати в банках досить щільно.
  5. Тепер приготуйте маринад. Змішайте лавровий лист, духмяний перець, горошок, цукор та сіль.
  6. Доведіть маринад до кипіння, в кінці додайте столову ложку оцту. Дайте трохи охолонути, а потім розлийте отриманий розчин по банках з овочами.
  7. З моменту закипання води стерилізуйте банки протягом 12 хвилин.
  8. Відразу закатуйте кожну банку, переверніть їх догори дном і огорніть ковдрою до повного охолодження.

Для покращення смаку та аромату помідорів можна додати до маринаду листя смородини, вишні та корінь хрону. Такі мариновані помідори стануть відмінним додатком до будь-якої страви та чудовим способом зберегти літо на довгий час. Насолоджуйтесь!