Кабачкова ікра з майонезом та томатною пастою
Кухня
Інгредієнти:
- кабачки - 6 кг
- томатна паста - 350 г
- лавровий лист - за смаком
- майонез - 300 г
- цибуля - 1 кг
- соняшникова олія - 300 мл
- сіль - 3 ложки
- часник - 2 головки
- оцет столовий 9% - 200 мл
Рецепт приготування:
- Кабачки промиваємо, за необхідності очищаємо від шкірки і видаляємо кінчики.
- Цибулю очищаємо і нарізаємо довільними шматочками.
- Змішуємо кабачки з цибулею, потім подрібнюємо овочі за допомогою м'ясорубки.
- Овочеве пюре перекладаємо в каструлю, закриваємо її кришкою і тушкуємо масу протягом години.
- Після вказаного часу додаємо до майбутньої ікри соняшникову олію, знову тушкуємо на малому вогні протягом години.
- Додаємо три ложки солі, триста грамів майонезу, томатну пасту і цукор.
- Компоненти перемішуємо і тушкуємо ще годину.
- До отриманої заготівлі додаємо подрібнений часник, вливаємо оцет, додаємо мелений перець і лавровий лист.
- Гарячу ікру перекладаємо в чисті банки, після чого закриваємо їх кришками і утеплюємо пледом на наступні три доби.
Оцет є обов'язковим, якщо ви плануєте зберігати заготівлю до зими. Його можна замінити лимонною кислотою.
Кабачки містять багато вітаміну C та діетичних волокон, що робить цю ікру не лише смачною, але й корисною для здоров'я. Додавання томатної пасти та майонезу надає їй неповторний смак, який ви захочете смакувати ще й ще.