Кабачкова ікра з майонезом та томатною пастою

Кабачкова ікра з майонезом та томатною пастою
4.5
(7)
Метод: На плиті
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • кабачки - 6 кг
  • томатна паста - 350 г
  • лавровий лист - за смаком
  • майонез - 300 г
  • цибуля - 1 кг
  • соняшникова олія - 300 мл
  • сіль - 3 ложки
  • часник - 2 головки
  • оцет столовий 9% - 200 мл

Рецепт приготування:

  1. Кабачки промиваємо, за необхідності очищаємо від шкірки і видаляємо кінчики.
  2. Цибулю очищаємо і нарізаємо довільними шматочками.
  3. Змішуємо кабачки з цибулею, потім подрібнюємо овочі за допомогою м'ясорубки.
  4. Овочеве пюре перекладаємо в каструлю, закриваємо її кришкою і тушкуємо масу протягом години.
  5. Після вказаного часу додаємо до майбутньої ікри соняшникову олію, знову тушкуємо на малому вогні протягом години.
  6. Додаємо три ложки солі, триста грамів майонезу, томатну пасту і цукор.
  7. Компоненти перемішуємо і тушкуємо ще годину.
  8. До отриманої заготівлі додаємо подрібнений часник, вливаємо оцет, додаємо мелений перець і лавровий лист.
  9. Гарячу ікру перекладаємо в чисті банки, після чого закриваємо їх кришками і утеплюємо пледом на наступні три доби.

Оцет є обов'язковим, якщо ви плануєте зберігати заготівлю до зими. Його можна замінити лимонною кислотою.

Кабачки містять багато вітаміну C та діетичних волокон, що робить цю ікру не лише смачною, але й корисною для здоров'я. Додавання томатної пасти та майонезу надає їй неповторний смак, який ви захочете смакувати ще й ще.