Рецепт ніжного вівсяного хліба з медом та овочами

Рецепт ніжного вівсяного хліба з медом та овочами
4.5
(11)
Метод: В духовці
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 600 гр борошна
  • 500 мл чистої води
  • 200 гр вівсяних пластівців
  • 2 ст. меду, кленового сиропу чи коричневого цукру
  • 2 ч. л. солі
  • 10 гр сухих дріжджів (або 25 гр свіжих)

Рецепт приготування страви:

  1. Підігріти воду до теплої температури (близько 35С), близько 100 мл відлити в окрему ємність. Додати до меншої частини води дріжджі, мед і розмішати до однорідності, залишити на 15 хвилин у теплі. Потім влити теплу воду, що залишилася, всипати вівсяні пластівці і перемішати, залишити на 20 хвилин в теплі, щоб пластівці набрякли.
  2. Через вказаний час всипати борошно, сіль і вимісити однорідне вівсяне тісто для хліба. Накрити миску з тістом легким рушником і залишити на півтори години у теплому місці (30-35С).
  3. Викласти тісто, що підійшло, на стіл, присипаний борошном і вимісити руками, розділити на дві рівні частини. Деко змастити рослинною олією, покласти на відстані 7-10 см один від одного два шматочки тіста і сформувати з них круглі хлібці.
  4. Накрити тісто легким рушником чи серветкою, залишити ще на півгодини у теплі. Духовку розігріти до 200С, зробити зверху хліба неглибокі надрізи і відправити лист у розігріту духову шафу.
  5. Випікати вівсяний хліб приблизно півгодини до рум'яної скоринки. Вийняти лист, перекласти обидва хлібці на решітку і залишити до повного остигання. Подавати хліб із вівсяних пластівців до столу, що повністю остигнув. Смачного!

Цей рецепт можна змінювати, додавати до тіста інші овочі або навіть фрукти. Замість меду можна використовувати інші сиропи або інший натуральний підсолоджувач. Хліб з овочами та вівсяними пластівцями - ідеальний варіант для тих, хто хоче поєднати смачний та корисний хліб зі здоровими овочами.