Як приготувати тісто для пельменів без яєць

Як приготувати тісто для пельменів без яєць
4.0
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр борошна
  • 200 мл кефіру
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито разом із сіллю і розмішати. У центрі зробити заглиблення, влити половину кефіру і вмішати його всередину. Знову зробити заглиблення, влити туди кефір, що залишився, і вимісити тісто до однорідності.
  2. Перекласти тісто для пельменів на присипаний борошном стіл і вимісити руками. Тісто без яєць має вийти крутим і не липнути до рук. З отриманого тіста виходять смачні пельмені та вареники.
  3. Тісто для пельменів без яєць можна зберігати в морозилці кілька місяців або кілька днів у холодильнику. Якщо ви зберігали тісто в морозилці, перед приготуванням його потрібно вийняти і залишити на півгодини-годину в кімнатній температурі.

Тісто для пельменів без яєць може бути використане не тільки для традиційних м'ясних пельменів, а й для вегетаріанських і морських варіантів. Замість м'яса ви можете використовувати насіння, гриби, овочі або рибу. Це дасть вам можливість створити безліч різних варіацій смачних страв.

Також, якщо у вас є залишки невикористаного тіста, ви можете використовувати його для приготування печива або пирогів. Додайте до нього інші інгредієнти на ваш смак і отримаєте нову страву.