Вареники з тіста на кефірі (без яєць)

Вареники з тіста на кефірі (без яєць)
4.0
(6)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря
Час приготування: 40 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 200 мл кефіру
  • щіпка солі
  • начинка на ваш смак (будь-яка)

Рецепт приготування:

  1. У велику миску просійте борошно через сито, додайте щіпку солі та ретельно змішайте. Сформуйте лунку в центрі борошна.
  2. Тонким струмком влийте кефір у лунку, поступово змішуючи його з країв борошна. Тепер почніть мішати тісто руками протягом не менше 5 хвилин.
  3. Обгорніть тісто пакетом або харчовою плівкою та поставте в холодильник на 30-40 хвилин. Це допоможе збільшити клейкість борошна, і тісто не розірветься при варці.
  4. Після цього часу ви можете ліпити вареники з вашого розкішного тіста. Розкатайте його за допомогою качалки і виріжте з нього кола необхідного діаметру.
  5. На одну половину кожного кола покладіть начинку, накрийте другою половиною та з'єднайте краї. Або зробіть ковбаску з тіста, розріжте на кілька шайбочок і також заповніть їх начинкою.
  6. Варіть вареники в киплячій підсоленій воді, постійно помішуючи (протягом близько 4 хвилин після закипання).
  7. За допомогою шумівки діставайте вареники та складайте їх у відповідний посуд. Подавайте до столу гарячими, поливши сметаною або маслом. Смачного!

Цікавий факт:

Вареники - це символ української кухні. Вони мають багато регіональних варіацій. Вони можуть бути начинені картоплею, м'ясом, сиром або навіть ягодами. Українські господині завжди змагаються, хто знає найкращий рецепт вареників.