Шоколадне листкове тісто для смачної випічки вдома

Шоколадне листкове тісто для смачної випічки вдома
4.7
(13)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 210 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 0,5 кг борошна 1 ґатунку (не вищого ґатунку)
  • 420 гр вершкового масла
  • 260 мл чистої води
  • 4 ст. какао-порошка
  • 1 ч. л. солі з гіркою
  • + 1 яйце, цукор, ванільний цукор, мелена кориця та 50 мл молока (для приготування печива)

Рецепт приготування:

  1. Воду охолодити в морозилці до крижаної температури (близько 5-10С).
  2. Приблизно 80 г вершкового масла розтопити на водяній бані або в мікрохвильовій печі і остудити до кімнатної температури.
  3. Борошно просіяти через сито разом із какао-порошком, сіллю та розмішати.
  4. З'єднати борошняну суміш із холодною водою, розтопленим маслом і вимісити однорідне тісто за допомогою комбайна або руками.
  5. Обернути кулю тіста харчовою плівкою та відправити у холодильник на 2 години.
  6. Вийняти тісто з холодильника і розкатати його прямокутний пласт з товщиною близько 1 см.
  7. Вийняти вершкове масло, що залишилося з холодильника і залишити його на 15 хвилин в кімнатній температурі.
  8. Потім покласти його на лист харчової плівки, накрити другим листом і спочатку відбити качалкою. Потім розкотити вершкове масло качалкою в тонкий прямокутний пласт.
  9. Обережно зняти верхній шар плівки і перекласти масло на прямокутний пласт шоколадного тіста.
  10. Загорнути шар масла краями тіста, як показано на фото. Повинен вийти конверт із тіста з маслом всередині.
  11. Розкатати отриманий конверт, кілька разів перевертаючи його на інший бік до товщини 1 см.
  12. Розгорнутий пласт згорнути втричі (розділити прямокутний лист на три частини і загорнути крайні з них до центру).
  13. Обернути складене тісто харчовою плівкою та відправити в холодильник на годину.
  14. Вийняти шоколадне листкове тісто з холодильника, зняти плівку та розкатати його у прямокутний пласт. товщиною 1 см на присипаній борошном поверхні.
  15. Скласти тісто втричі, обернути харчовою плівкою та відправити на годину до холодильника. Повторити ті ж дії з розкочуванням, складанням та охолодженням тіста ще 2-3 рази.
  16. На цьому етапі листкове тісто готове, його можна розкатати, розрізати на три рівні частини, обгорнути кожну харчовою плівкою і прибрати в морозилку або холодильник на зберігання.
  17. З шоколадного листкового тіста можна приготувати печиво Вушка. Для цього потрібно збити в невеликій ємності яйце з молоком за допомогою виделки, рівномірно змастити отриманою рідиною розкатаний пласт тіста і посипати цукром/ванільним цукром і меленою корицею.
  18. Згорнути щільний рулет (з вузького боку) до середини прямокутного шару тіста, що розкатали. З іншого боку згорнути рулет до середини, з'єднати і трохи притиснути рулети один до одного, відправити тісто на 10 хвилин в морозилку.
  19. Вийняти тісто з морозилки, нарізати шматочками, товщиною 5 мм і викласти їх на деко, застелений пергаментним папером. Розігріти духовку до 180С.
  20. Випікати шоколадне печиво із листкового тіста до готовності приблизно 15-20 хвилин. Вийняти лист і залишити його мінімум на півгодини. Подавати печиво до столу після повного остигання. Приємного чаювання!

Цікаво, що шоколадне листкове тісто - це важкий процес, який потребує трохи терпіння та навичок. Проте, кінцевий результат зробить вас гордими за власні досягнення та подарує смачні насолоди. Варіанти випічки з використанням шоколадного листкового тіста необмежені: печиво з начинкою з варення, булочки з маком, горіхами або фруктами, а також пироги з яблуками або сиром. Шоколадне листкове тісто стане основою для незабутньої випічки, яка точно сподобається вашим близьким та гостям.