Рецепт моченої брусниці на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 5 кг брусниці
- 4,5 л чистої води
- 1 кг цукру
- 1 ч.л. гвоздики
- 1 ч.л. молотої кориці
Рецепт приготування:
- Відокремліть брусницю від гілок, промийте її під холодною водою і переберіть.
- Стерилізуйте банки і кришки.
- У каструлі вскип'ятіть воду, додайте цукор, корицю, гвоздику і розмішайте. Після закипання проваріть сироп 2-3 хвилини на слабкому вогні.
- Покладіть ягоди в стерильну банку, залийте їх киплячим сиропом і закрийте гарячою кришкою.
- Мочена брусниця зберігається більше півроку в темному прохолодному місці. Ви можете споживати її через 2 тижні після приготування.
Для додаткового смаку ви можете додати в сироп шматочки свіжого імбирного кореня, або лимонну цедру. Мочена брусниця - чудове доповнення до м'ясних страв, десертів, або просто як закуска до чаю або кави. Крім того, брусниці містять велику кількість вітамінів і антиоксидантів, які підтримують імунну систему і здоров'я в цілому. Насолоджуйтесь своєю домашньою моченою брусницею на зиму!