Рецепт моченої брусниці на зиму

Рецепт моченої брусниці на зиму
5.0
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 кг брусниці
  • 4,5 л чистої води
  • 1 кг цукру
  • 1 ч.л. гвоздики
  • 1 ч.л. молотої кориці

Рецепт приготування:

  1. Відокремліть брусницю від гілок, промийте її під холодною водою і переберіть.
  2. Стерилізуйте банки і кришки.
  3. У каструлі вскип'ятіть воду, додайте цукор, корицю, гвоздику і розмішайте. Після закипання проваріть сироп 2-3 хвилини на слабкому вогні.
  4. Покладіть ягоди в стерильну банку, залийте їх киплячим сиропом і закрийте гарячою кришкою.
  5. Мочена брусниця зберігається більше півроку в темному прохолодному місці. Ви можете споживати її через 2 тижні після приготування.

Для додаткового смаку ви можете додати в сироп шматочки свіжого імбирного кореня, або лимонну цедру. Мочена брусниця - чудове доповнення до м'ясних страв, десертів, або просто як закуска до чаю або кави. Крім того, брусниці містять велику кількість вітамінів і антиоксидантів, які підтримують імунну систему і здоров'я в цілому. Насолоджуйтесь своєю домашньою моченою брусницею на зиму!