Кетчуп із слив з помідорами

Кетчуп із слив з помідорами
5.0
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 180 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 кг помідорів
  • 1 кг слив (вага без кісточок)
  • 250 г цибулі
  • 200 г цукру
  • 100 г часнику
  • 2 ст.л. 9% оцту
  • 1,5 ст.л. солі
  • 1 ч.л. меленого червоного перцю
  • 4 бутончика гвоздики (не обов'язково)
  • 2 лаврових листи

Рецепт приготування:

  1. Помийте помідори та наріжте їх крупними шматочками. Помийте сливи і видаліть кісточки. Очистіть цибулю та наріжте на великі шматки. Пропустіть сливи, помідори та цибулю через м'ясорубку, змішайте все в одній каструлі і поставте на вогонь.
  2. Після закипання зменшіть вогонь і варіть сливово-помідорний соус при повільному кипінні протягом приблизно півтори години, часто перемішуючи. Через зазначений час додайте до соусу всі інші інгредієнти, окрім оцту, і добре перемішайте.
  3. Готуйте соус ще 30-45 хвилин при повільному кипінні, перемішуючи, до легкого загущення. Вийміть лавровий лист, гвоздику та подрібніть вміст каструлі за допомогою блендера до однорідної консистенції.
  4. Поверніть кетчуп в каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після закипання додайте оцет, перемішайте і зніміть з вогню. Розлийте гарячий кетчуп по сухим та стерильним банкам, закрийте їх кришками (попередньо прокип'ятіть їх протягом 10 хвилин), переверніть догори дном і обгорніть ковдрою.
  5. Через 8-12 годин зніміть ковдру і приберіть банки з домашнім сливовим кетчупом на зберігання в темне та прохолодне місце. Сливовий кетчуп зберігається від 1 до 2-3 років.

Цей домашній сливовий кетчуп з помідорами стане чудовим доповненням до різноманітних страв з м'яса, птиці та риби, а також овочевих гарнірів. Спробуйте його зі своїми улюбленими рецептами, і Ви відчуєте незабутній смак та аромат цього кисло-солодкого соусу.