Кетчуп із слив з помідорами
Кухня
Інгредієнти:
- 2 кг помідорів
- 1 кг слив (вага без кісточок)
- 250 г цибулі
- 200 г цукру
- 100 г часнику
- 2 ст.л. 9% оцту
- 1,5 ст.л. солі
- 1 ч.л. меленого червоного перцю
- 4 бутончика гвоздики (не обов'язково)
- 2 лаврових листи
Рецепт приготування:
- Помийте помідори та наріжте їх крупними шматочками. Помийте сливи і видаліть кісточки. Очистіть цибулю та наріжте на великі шматки. Пропустіть сливи, помідори та цибулю через м'ясорубку, змішайте все в одній каструлі і поставте на вогонь.
- Після закипання зменшіть вогонь і варіть сливово-помідорний соус при повільному кипінні протягом приблизно півтори години, часто перемішуючи. Через зазначений час додайте до соусу всі інші інгредієнти, окрім оцту, і добре перемішайте.
- Готуйте соус ще 30-45 хвилин при повільному кипінні, перемішуючи, до легкого загущення. Вийміть лавровий лист, гвоздику та подрібніть вміст каструлі за допомогою блендера до однорідної консистенції.
- Поверніть кетчуп в каструлю, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Після закипання додайте оцет, перемішайте і зніміть з вогню. Розлийте гарячий кетчуп по сухим та стерильним банкам, закрийте їх кришками (попередньо прокип'ятіть їх протягом 10 хвилин), переверніть догори дном і обгорніть ковдрою.
- Через 8-12 годин зніміть ковдру і приберіть банки з домашнім сливовим кетчупом на зберігання в темне та прохолодне місце. Сливовий кетчуп зберігається від 1 до 2-3 років.
Цей домашній сливовий кетчуп з помідорами стане чудовим доповненням до різноманітних страв з м'яса, птиці та риби, а також овочевих гарнірів. Спробуйте його зі своїми улюбленими рецептами, і Ви відчуєте незабутній смак та аромат цього кисло-солодкого соусу.