Ананасовий соус

Ананасовий соус
4.6
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 2 цибулі
  • 150 мл ананасового соку (можна замінити сиропом від консервованих ананасів)
  • 100 г консервованих ананасів
  • 100 г коричневого цукру
  • 2 ст.л. кетчупу
  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • 2 ст.л. чистої води
  • 1,5-2 ст.л. рослинної олії (найкраще оливкової)
  • 1,5 ст.л. крохмалю
  • 1 ст.л. тертого кореня імбиру
  • 1 ст.л. яблучного оцту
  • 1 ст.л. білого сухого вина (можна замінити лимонним соком)
  • 2 зубчики часнику

Рецепт приготування:

  1. Очистіть цибулю та наріжте її дрібненькими шматочками, а часник перемеліть. Корінь імбиру очистіть від шкірки та натріть на крупній терці. Консервовані ананаси просушіть серветкою та наріжте на маленькі шматочки.
  2. На сковороді розігрійте рослинну олію та викладіть цибулю з часником та імбирем. Смажте овочі помішуючи на середньому вогні протягом 2 хвилин до золотистого кольору.
  3. У невеликій каструлі змішайте кетчуп, соєвий соус, оцет, цукор, ананасовий сік, вино (або лимонний сік) та ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
  4. Додайте до каструлі з соусом нарізані ананаси та обсмажені овочі і перемішайте. Поставте соус на вогонь, доведіть до кипіння та прокип'ятіть протягом 1-2 хвилин, помішуючи.
  5. Крохмаль розчиніть у холодній воді та добре перемішайте. Зніміть каструлю з вогню, влийте у соус холодний крохмальний розчин, неперервно помішуючи.
  6. Поверніть каструлю на вогонь та доведіть вміст до кипіння. Готуйте соус з ананасами до невеликого загущення ще приблизно одну хвилину, помішуючи. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та залишити до повного охолодження.
  7. Після охолодження, помістіть соус в холодильник і залиште принаймні на півгодини. Охолоджений ананасовий соус готовий до подачі з м'ясними стравами та стравами з птиці. Смачного!

Цікаво знати, що ананаси містять унікальний фермент - бромелайн, який допомагає розщеплювати білки, тому їх часто використовують для маринування м'яса.