Ананасовий соус
Кухня
Інгредієнти:
- 2 цибулі
- 150 мл ананасового соку (можна замінити сиропом від консервованих ананасів)
- 100 г консервованих ананасів
- 100 г коричневого цукру
- 2 ст.л. кетчупу
- 2 ст.л. соєвого соусу
- 2 ст.л. чистої води
- 1,5-2 ст.л. рослинної олії (найкраще оливкової)
- 1,5 ст.л. крохмалю
- 1 ст.л. тертого кореня імбиру
- 1 ст.л. яблучного оцту
- 1 ст.л. білого сухого вина (можна замінити лимонним соком)
- 2 зубчики часнику
Рецепт приготування:
- Очистіть цибулю та наріжте її дрібненькими шматочками, а часник перемеліть. Корінь імбиру очистіть від шкірки та натріть на крупній терці. Консервовані ананаси просушіть серветкою та наріжте на маленькі шматочки.
- На сковороді розігрійте рослинну олію та викладіть цибулю з часником та імбирем. Смажте овочі помішуючи на середньому вогні протягом 2 хвилин до золотистого кольору.
- У невеликій каструлі змішайте кетчуп, соєвий соус, оцет, цукор, ананасовий сік, вино (або лимонний сік) та ретельно перемішайте до однорідної консистенції.
- Додайте до каструлі з соусом нарізані ананаси та обсмажені овочі і перемішайте. Поставте соус на вогонь, доведіть до кипіння та прокип'ятіть протягом 1-2 хвилин, помішуючи.
- Крохмаль розчиніть у холодній воді та добре перемішайте. Зніміть каструлю з вогню, влийте у соус холодний крохмальний розчин, неперервно помішуючи.
- Поверніть каструлю на вогонь та доведіть вміст до кипіння. Готуйте соус з ананасами до невеликого загущення ще приблизно одну хвилину, помішуючи. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою та залишити до повного охолодження.
- Після охолодження, помістіть соус в холодильник і залиште принаймні на півгодини. Охолоджений ананасовий соус готовий до подачі з м'ясними стравами та стравами з птиці. Смачного!
Цікаво знати, що ананаси містять унікальний фермент - бромелайн, який допомагає розщеплювати білки, тому їх часто використовують для маринування м'яса.