Рецепт м'яких коржиків на сметані - ідеальний перекус

Рецепт м'яких коржиків на сметані - ідеальний перекус
4.4
(5)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 350-400 гр борошна
  • 220 гр сметани 20%
  • 1 яйце
  • 50 гр вершкового масла чи маргарину
  • 1,5 ст. цукру
  • 1 ч. л. соди без гірки
  • 1/3 ч. л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Вершкове масло або маргарин розтопити на водяній бані і остудити до кімнатної температури. Яйце вбити в миску, додати сметану і добре збити вилкою до однорідності.
  2. Влити до сметанної суміші розтоплене масло і знову збити. Борошно просіяти через сито із сіллю та содою в окрему миску, розмішати. Підмішати суху суміш до сметанної та вимісити м'яке тісто. Якщо тісто сильно липне біля рук, можна додати трохи борошна.
  3. Обернути тісто харчовою плівкою і залишити на півгодини у холодильнику. Через зазначений час розділити тісто на рівні шматочки за кількістю коржів. Кожен шматочок розкатати на присипаній борошном поверхні пласт близько 0,5 см завтовшки. Сковороду змастити олією і поставити на вогонь.
  4. На сковороду з розігрітим маслом покласти розкачений коржик і обсмажити його на середньому вогні до рум'яності з обох боків. Подавати готові коржики на метані можна і в теплому, і в охолодженому вигляді. Смачного!

Цей рецепт настільки простий, що діти можуть допомагати при його готуванні. М'які коржики на сметані - ідеальна закуска для будь-якої вечірки або застілля. Замість сметани, ви можете спробувати додати до тіста інші інгредієнти, наприклад, кунжут або нарізані зелені оливки. Спробуйте цей простий, але чудовий рецепт на м'які коржики на сметані та насолоджуйтеся в них свіжими або підігрітих до наступного разу.