Кекси з апельсином, вишнею та мигдалем

Кекси з апельсином, вишнею та мигдалем
3.7
(10)
Метод: В духовці
Підійде: Ланч
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 яєць
  • 200 гр чорного шоколаду (можна повністю або наполовину замінити молочним шоколадом)
  • 180 гр цукру
  • 1 апельсин
  • 120 гр борошна
  • 100 гр сушеної вишні
  • 100 гр мигдалю
  • пів-ч.л. розпушувача
  • дрібка солі

Рецепт приготування страви:

  1. Апельсин ретельно вимити в теплій воді, витерти насухо і зняти гострим ножем тонкий шар цедри. Натерти її на дрібній тертці або дрібно нарізати ножем. Залишити цедру підсихати як мінімум на півгодини, краще залишити її на добу в приміщенні, що провітрюється.
  2. Мигдаль залити окропом на пару секунд, злити його та очистити горіхи від шкірки (при легкому натисканні вони легко з неї вислизають). Борошно просіяти з розпушувачем через сито в одну миску і розмішати.
  3. Сушену вишню та мигдаль порізати на дрібні шматочки. Шоколад поламати на дрібні шматочки, скласти в невелику миску і поставити на водяну баню. Помішуючи, нагрівати шоколад до повного розчинення.
  4. Вимкнути вогонь під водяною лазнею і залишити миску в ній остигати. Білки відокремити від жовтків і залишити в морозилці на пару хвилин, а потім переставити в холодильник. Жовтки з'єднати в одній мисці та збити міксером на високих оборотах до пишності.
  5. Не перестаючи збивати жовтки, всипати тонкою цівкою цукор і збивати ще 5 хвилин до утворення пишної та світлої маси. Підмішати до жовткового крему просіяну борошняну суміш, вимішати однорідне тісто.
  6. Додати в тісто подрібнені горіхи, вишню, терту цедру, розтоплений шоколад і перемішати. Духовку розігріти до 180С, формочки для випікання кексів змастити вершковим маслом і присипати борошном (силіконові формочки змащувати і присипати не потрібно).
  7. Охолоджені білки вийняти з холодильника, додати щіпку солі і збити міксером на високій швидкості (насадки обов'язково повинні бути чистими) до стійких піків.
  8. Підмішати збиті білки до бісквітного шоколадного тіста і розлити його за формами приблизно на 2/3 об'єму. Випікати шоколадні кекси до готовності приблизно 35 хвилин.
  9. Вийняти форми з дека і залишити вироби остигати як мінімум на 5 хвилин. Вийняти шоколадні кекси з форм і подавати до столу. Приємного чаювання!

Шоколадні кекси з апельсином, вишнею та мигдалем - це чудовий десерт для всіх, хто любить шоколад. Апельсинова цедра додає кексам свіжості та аромату, а сушена вишня та мигдаль дарують приємну текстуру та гармонійний смак. Цей рецепт можна легко адаптувати до ваших смакових уподобань, додавши, наприклад, крихту кокосової стружки.