Пиріг з гарбуза в мультиварці
Кухня
Інгредієнти:
- 300 г борошна
- 200 г цукру
- 200 мл кефіру
- 200 г гарбуза
- 2 яйця
- 1 ст.л. тертої апельсинової цедри
- 1-2 ч.л. лимонного соку
- 1/2 ч.л. соди
- 1/2 ч.л. меленої кориці
- щіпка меленого мускатного горіху
- щіпка ваніліну
- щіпка солі
- рослинна олія для змащення мультиварки
Рецепт приготування:
- Заздалегідь вийміть кефір з холодильника, щоб він зігрівся до кімнатної температури.
- Очистіть гарбуз від насіння та шкірки, загорніть його в алюмінієву фольгу і відправте на 15-20 хвилин до попередньо розігрітої до 180 градусів духовки. Вийміть запечений гарбуз з духовки і дайте йому охолонути до кімнатної температури.
- Додайте соду до кефіру, ретельно її перемішайте і залиште на 10 хвилин. Подрібніть запечений гарбуз блендером до однорідного пюре, додайте до нього цукор і ще раз ретельно подрібніть блендером.
- У одній мисці змішайте гарбузове пюре з кефіром, лимонним соком, корицею, меленим мускатним горіхом, ваніліном, щіпкою солі та добре перемішайте.
- В іншій мисці розмішайте яйця виделкою до однорідності, потім влийте їх у гарбузово-кефірну суміш і знову добре перемішайте за допомогою віночка.
- Просійте борошно через сито та поступово вмішуйте його до гарбузної маси, помішуючи лопаткою.
- Змастіть чашу мультиварки рослинною олією, перелийте туди тісто та закрийте кришкою. Готуйте пиріг з гарбузом в мультиварці протягом 1 години в режимі "Випічка".
- Через вказаний час можна перевернути пиріг за допомогою підставки для пароварки на інший бік та додатково випікати до готовності ще 10-20 хвилин в тому ж режимі.
- Вийміть готовий пиріг з гарбузом з мультиварки, перекладіть на тарілку та прикрасьте за своїм бажанням. Пиріг смачний як в теплому, так і в охолодженому вигляді.
Цікаві факти про гарбуз:
- Гарбуз є однією з найдавніших культурних рослин на Землі, яку люди вирощували вже більше 10 тисяч років тому.
- У США щорічно проводять змагання на найбільший та найважчий гарбуз. Рекорд був встановлений у 2016 році: вага гарбуза становила 1190 кг!
- Гарбузове насіння - це чудове джерело білка, жирів та вітамінів, зокрема, вітаміну Е. Вони також містять магній, калій та інші корисні мікроелементи. Тому готуйте смачний пиріг з гарбуза та насолоджуйтесь його смаком разом з родиною або з друзями.