Пиріг з гарбуза в мультиварці

Пиріг з гарбуза в мультиварці
3.8
(10)
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 г борошна
  • 200 г цукру
  • 200 мл кефіру
  • 200 г гарбуза
  • 2 яйця
  • 1 ст.л. тертої апельсинової цедри
  • 1-2 ч.л. лимонного соку
  • 1/2 ч.л. соди
  • 1/2 ч.л. меленої кориці
  • щіпка меленого мускатного горіху
  • щіпка ваніліну
  • щіпка солі
  • рослинна олія для змащення мультиварки

Рецепт приготування:

  1. Заздалегідь вийміть кефір з холодильника, щоб він зігрівся до кімнатної температури.
  2. Очистіть гарбуз від насіння та шкірки, загорніть його в алюмінієву фольгу і відправте на 15-20 хвилин до попередньо розігрітої до 180 градусів духовки. Вийміть запечений гарбуз з духовки і дайте йому охолонути до кімнатної температури.
  3. Додайте соду до кефіру, ретельно її перемішайте і залиште на 10 хвилин. Подрібніть запечений гарбуз блендером до однорідного пюре, додайте до нього цукор і ще раз ретельно подрібніть блендером.
  4. У одній мисці змішайте гарбузове пюре з кефіром, лимонним соком, корицею, меленим мускатним горіхом, ваніліном, щіпкою солі та добре перемішайте.
  5. В іншій мисці розмішайте яйця виделкою до однорідності, потім влийте їх у гарбузово-кефірну суміш і знову добре перемішайте за допомогою віночка.
  6. Просійте борошно через сито та поступово вмішуйте його до гарбузної маси, помішуючи лопаткою.
  7. Змастіть чашу мультиварки рослинною олією, перелийте туди тісто та закрийте кришкою. Готуйте пиріг з гарбузом в мультиварці протягом 1 години в режимі "Випічка".
  8. Через вказаний час можна перевернути пиріг за допомогою підставки для пароварки на інший бік та додатково випікати до готовності ще 10-20 хвилин в тому ж режимі.
  9. Вийміть готовий пиріг з гарбузом з мультиварки, перекладіть на тарілку та прикрасьте за своїм бажанням. Пиріг смачний як в теплому, так і в охолодженому вигляді.

Цікаві факти про гарбуз:

  • Гарбуз є однією з найдавніших культурних рослин на Землі, яку люди вирощували вже більше 10 тисяч років тому.
  • У США щорічно проводять змагання на найбільший та найважчий гарбуз. Рекорд був встановлений у 2016 році: вага гарбуза становила 1190 кг!
  • Гарбузове насіння - це чудове джерело білка, жирів та вітамінів, зокрема, вітаміну Е. Вони також містять магній, калій та інші корисні мікроелементи. Тому готуйте смачний пиріг з гарбуза та насолоджуйтесь його смаком разом з родиною або з друзями.