Рецепт торту Графські руїни зі сметаною

Рецепт торту Графські руїни зі сметаною
3.6
(12)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 50 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Бісквіт для торта Графські руїни:

  • 500 гр борошна
  • 350 мл сметани 15%
  • 300 гр цукру
  • 3 яйця
  • 60-70 гр пломбіру
  • 3 ст. какао-порошка (без гірки)
  • 20 гр вершкового масла
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч. л. соди (гашеної оцтом)
  • 1/4 ч. л. солі

Сметанний крем для торта Графські руїни:

  • 0,5 кг сметани 25%
  • 200 гр цукрової пудри
  • 100 мл молока
  • 2 ст. лимонного соку
  • 1 ст. крохмалю (бажано кукурудзяного)

Шоколадна глазур:

  • 300 гр сметани 25%
  • 250 гр цукру
  • 150 гр вершкового масла
  • 4-5 ст. какао-порошка
  • + 100 гр смажених горіхів (арахіс або волоські горіхи)

Рецепт приготування страви:

  1. Сметану для крему необхідно попередньо перекласти в сито, застелене 3 шарами марлі, закріпити над каструлею і залишити на 4-8 годин у холодильнику.
  2. Приготувати бісквіт торта Графські руїни. Яйця вбити в миску і залишити на 10-15 хвилин, щоб вони нагрілися до кімнатної температури. Борошно просіяти через сито разом із ванільним цукром та сіллю, розмішати.
  3. Половину борошна пересипати в окрему миску, від цієї кількості повернути близько 3-4 ст. у першу половину. До меншої половини борошняної суміші всипати какао-порошок і добре розмішати.
  4. Потім поставити миску з яйцями на водяну баню і збивати їх міксером доти, доки вони не нагріються до 40С. Зняти миску з водяної лазні і всипати до яєць тонкою цівкою цукор.
  5. Збивати яєчну масу міксером ще близько 5 хвилин на високих обертах. Не перестаючи збивати, додати сметану і змішувати до однорідної консистенції. Соду погасити кількома краплями оцту, додати яєчно-сметанную масу і швидко розмішати.
  6. Духовку розігріти до 180С, приготувати дві форми для випікання бісквітів, змастити вершковим маслом і присипати борошном. Розділити сметанну масу на дві рівні частини, підмішати до однієї з них білу борошняну суміш, а до іншої борошняну суміш з какао.
  7. Розлити обидва види тіста в окремі форми та відправити їх у розігріту духовку. Випікати обидва бісквіти до готовності близько 45 хвилин. Через вказаний час вимкнути вогонь, відкрити дверцята духовки і закріпити її в такому положенні на півгодини.
  8. Вийняти форми, обережно витягнути з них бісквіти за допомогою гострого ножа і дати повністю охолонути на решітці. Пломбір вийняти з морозилки і залишити в кімнатній температурі, щоб він повністю розтанув.
  9. Приблизно 120 г сметани, заздалегідь приготовленої для крему, з'єднати з цукровою пудрою і розмішати до її повного розчинення. Збиваючи отриманий крем міксером на високій швидкості, додати поступово всю сметану, що залишилася, віджату від сироватки.
  10. Наприкінці збивання влити лимонний сік і збивати до однорідності. Крохмаль залити 2 ст. холодного молока та розмішати. Молоко, що залишилося, влити в невелику каструлю і поставити на вогонь.
  11. Помішуючи, довести молоко до кипіння і влити до нього тонкою цівкою розчинений у холодному молоці крохмаль. Нагрівати суміш, постійно помішуючи, до закипання або легкого загусання.
  12. Зняти каструлю з вогню, дати заварному крему охолонути і з'єднати зі сметанним кремом, перемішати. Кожен корж розрізати вздовж дві частини, порізати кожну невеликими кубиками.
  13. Половину шоколадного бісквіту з'єднати в мисці з морозивом і розкласти плоским шаром на велику тарілку. Зверху гіркою викласти в хаотичному порядку шматочки бісквітів, попередньо вмочуючи кожен у сметанний крем.
  14. Покрити готовий торт Графські руїни сметанним кремом, що залишився, і прибрати в холодильник на пару годин. Через вказаний час приготувати шоколадну глазур.
  15. Для цього потрібно розтопити в каструльці на слабкому вогні вершкове масло. Потім додати сметану з цукром і нагрівати, інтенсивно помішуючи глазур вінчиком, до розчинення цукру. Всипати какао-порошок, просіваючи через сито і розмішати до отримання однорідної консистенції.
  16. Проварити шоколадну глазур на невеликому вогні, помішуючи, до однорідної та гладкої консистенції. Зняти каструлю з вогню, дати глазурі охолонути до кімнатної температури і прикрасити торт, обсипати його подрібненими горіхами.
  17. Залишити торт Графські руїни зі сметаною ще на півгодини-годину у холодильнику. Потім можна вийняти готовий десерт, нарізати шматочками порційними і подавати до столу. Смачного!