Ніжний шоколадний пиріг з творожними кульками

Ніжний шоколадний пиріг з творожними кульками
3.9
(8)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 300 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадне тісто для пирога:

  • 4 яйця
  • 3 ст. цукру
  • 50 гр чорного або темного шоколаду
  • 2 ст. какао-порошка
  • 2 ст. борошна
  • 2 ст. крохмалю
  • 1 ч. л. розпушувача або 1/3 ч. л. соди, гашеної оцтом

Творожні кульки для пирога:

  • 250 гр творогу
  • 1 яйце
  • 50 гр кокосової стружки
  • 2 ст. цукру
  • 2 ст. борошна
  • 5 гр ванільного цукру

Шоколадна глазур:

  • 120 мл молока
  • 100 гр чорного шоколаду
  • 2 ст. цукру з гіркою
  • 25 гр вершкового масла

Рецепт приготування страви:

  1. Творог протерти через сито або добре перетерти вилкою. Додати до творогу цукор та розтерти вилкою до отримання однорідної сирної маси. Потім вбити яйце, перемішати, всипати борошно і ще раз добре перемішати.
  2. Наприкінці додати ванільний цукор, кокосову стружку та перемішати. Вологими руками зліпити з творожної начинки невеликі сирні кульки і викласти на дно форми для випічки, попередньо змастивши її вершковим маслом і присипавши борошном.
  3. Духовку розігріти до 180С. Борошно просіяти через сито разом із крохмалем, розпушувачем і какао в одну миску, перемішати. Жовтки відокремити від білків, останні прибрати на кілька хвилин у морозилку.
  4. Шоколад поламати на невеликі шматочки, з'єднати в одній мисці та поставити її на водяну лазню. Нагрівати шоколад на водяній бані, помішуючи до повного розплавлення. Вимкнути вогонь під лазнею і залишити шоколад остигати, не виймаючи миску з каструлі.
  5. Жовтки з'єднати в мисці та збити міксером на високій швидкості. Потім всипати тонкою цівкою  цукор і збивати ще пару хвилин до утворення пишної світлої маси.
  6. Не припиняючи збивати жовтковий крем, влити до нього розтоплений шоколад і змішувати до отримання однорідної консистенції. Підмішати просіяну шоколадно-борошняну суміш і вимішати лопаткою густе тісто.
  7. Білки вийняти з морозилки, додати дрібку солі та збити міксером на високих обертах (насадки обов'язково мають бути чистими) до стійких піків.  Підмішати збиті білки до тіста лопаткою рухами зверху донизу.
  8. Залити сирні кульки у формі шоколадним тістом та поставити у розігріту духовку. Випікати шоколадний пиріг із сирними кульками до готовності протягом півгодини за вказаної температури.
  9. Вийняти форму з духовки, накрити легким рушником та залишити на 10-15 хвилин. Приготувати шоколадну глазур для пирога: з'єднати у невеликій каструльці вершкове масло, молоко та цукор, поставити на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння.
  10. Проварити суміш при слабкому кипінні, безперервно помішуючи до легкого загусання. Потім додати дрібнопорубаний шоколад і зняти каструлю з вогню. Розмішувати глазур до повного розчинення шоколаду.
  11. Покрити охолоджений пиріг теплою глазур'ю і залишити виріб на 10-15 хвилин у кімнатній температурі. Готовий пиріг із сирними кульками нарізати порційними шматочками та подавати до столу. Смачного!

Цей шоколадний пиріг з творожними шариками можна подавати зі свіжими ягодами, що підкреслять його неповторний смак. Даний десерт також можна випікати з вершковим кремом або ванільним морозивом. Це додасть пирогу ще більше аромату і смаку.

Крім того, ви можете експериментувати з рецептом і змінювати складові, щоб створити свій власний унікальний смак. Наприклад, ви можете додати в тісто горіхи або сухофрукти, щоб зробити пиріг ще більш насиченим.

Шоколад є дуже популярним і універсальним інгредієнтом в кулінарії. Він може використовуватися як для приготування десертів, так і для створення головних страв, наприклад, соусів до м'яса або риби.