Рецепт торту з творожними кульками та шоколадним бісквітом

Рецепт торту з творожними кульками та шоколадним бісквітом
3.7
(9)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 210 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Шоколадне тісто для торта:

  • 4 яйця
  • 50 гр цукру
  • 50 гр чорного шоколаду
  • 3 ст.л. какао-порошку
  • 2 ст.л. борошна
  • 2 ст.л. крохмалю
  • 10 гр ванільного цукру
  • 1 ч.л. розпушувача
  • пів ч.л. солі

Творожні кульки для торта:

  • 200 гр творогу 
  • 50 гр цукру
  • 3 ст.л. крохмалю
  • 2 яєчних жовтки

Глазур для торта:

  • 50 гр чорного шоколаду
  • 50 гр цукрової пудри
  • 2 яєчні білки

Рецепт приготування страви:

  1. Творог протерти через сито або пропустити через м'ясорубку. До творогу додати цукор з яєчними жовтками і розтерти виделкою до однорідності. Всипати крохмаль і перемішати, накрити кришкою і відправити сирну масу на 20 хвилин у холодильник.
  2. Курагу залити гарячою водою і залишити на 10 хвилин. Злити воду, насухо витерти сухофрукти серветкою і порізати дрібними шматочками. Вийняти сирну начинку з холодильника і розділити її на рівні за розміром шматочки (близько 10 штук).
  3. З кожного шматочка сформувати круглий корж вологими руками, покласти в центр трохи кураги і загорнути її в корж. Форму для випічки змастити вершковим маслом і присипати борошном, викласти на дно на невеликій відстані одна від одної сирні кульки з курагою.
  4. Приготувати шоколадне тісто для торта: шоколад дрібно порубати, скласти в невелику миску і поставити на водяну баню. Нагрівати шоколад, помішуючи, до повного розчинення. Зняти миску з водяної бані й дати охолонути до кімнатної температури.
  5. Борошно просіяти через сито разом із какао-порошком, розпушувачем, крохмалем і розмішати. Жовтки відокремити від білків, останні прибрати в морозилку.
  6. Жовтки збити міксером до однорідності. Не перестаючи збивати, всипати цукор і збивати близько 5 хвилин на високій швидкості до утворення густої та світлої маси. Білки вийняти з морозилки і поставити в холодильник.
  7. Не перестаючи збивати жовтковий крем, влити до нього тонкою цівкою розтоплений шоколад і змішувати до однорідної консистенції. Підмішати до яєчно-шоколадної маси борошняну суміш, вимішати лопаткою або вінчиком до однорідності.
  8. Білки з'єднати з дрібкою солі та збити міксером до стійких піків на високій швидкості. Духовку розігріти до 180С. Підмішати збиті білки до тіста, залити ним творожні кульки і відправити форму в розігріту духову шафу.
  9. Випікати шоколадний торт із сирними кульками приблизно півгодини. Приблизно через 20 хвилин після початку випічки відокремити 2 білки від жовтків і помістити на 2-3 хвилини в морозилку.
  10. Вийняти білки з морозилки і збити міксером на високих обертах до міцних стійких піків. Зменшити швидкість міксера до середньої і всипати цукрову пудру, змішувати ще хвилину.
  11. Вийняти торт із духовки, рівномірно покрити його поверхню білковим кремом і відправити випікатися ще на 5-8 хвилин за тієї ж температури. Вийняти форму, накрити легким рушником і залишити на 10 хвилин.
  12. Шоколад для глазурі дрібно порізати, розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці, якомога частіше помішуючи. Покрити теплим розтопленим шоколадом готовий торт і дати глазурі трохи застигнути.
  13. Шоколадний торт із сирними кульками смачний і в теплому, і в охолодженому вигляді. Приємного чаювання!

Цей торт з творожними кульками та шоколадним бісквітом стане відмінним вибором для будь-якого свята або як смачний десерт для чаю. Робота з тістом та начинкою може зайняти трохи часу, але кінцевий результат виправдає всі очікування. Також, ви можете спробувати змінити начинку на свій смак, наприклад, замість кураги додати інші сухофрукти або свіжі ягоди. Спробуйте цей рецепт та порадуйте близьких смачним десертом!