Рецепт маці: як зробити традиційний єврейський хліб удома
Кухня
Інгредієнти:
- 300 гр борошна
- 250 мл чистої води
Рецепт приготування страви:
- Борошно просіяти через сито в миску і зробити поглиблення в центрі.
- Вливаючи в поглиблення холодну воду, підмішувати з країв борошно, потім вимісити туге тісто і перекласти його на стіл, присипаний борошном.
- Духовку розігріти до 200С, деко злегка присипати борошном.
- Тим часом вимішувати тісто руками близько 10 хвилин.
- Сіль, цукор, олію та спеції додавати за класичним рецептом не можна.
- Розділити тісто на рівні шматочки (на 6-10 штук), тонко розкатати кожен у круглий або прямокутний пласт.
- Попроколювати пласти по всій поверхні вилкою, перекласти на деко і відправити в розігріту духовку.
- Випікати мацу за вказаної температури 3-5 хвилин (час залежить від духовки та розміру хліба). Вийняти деко і перекласти хлібці на тарілку стопкою, накрити їх зверху легким рушником.
- Якщо ви хочете, щоб маца залишалася хрусткою - можна залишити її остигати на решітці.
- Таким чином спекти до готовності всі інші коржики і остудити їх на решітці або під рушником. Подавати мацу, що охолола до перших страв або як заміна хліба. Смачного!
Навчитися готувати мацу - це відмінний спосіб поглибити своє знайомство з єврейською культурою та традиціями. Цей простий рецепт допоможе вам відчути себе часткою цієї культури та насолодитись унікальним смаком традиційного єврейського хліба.