Рецепт маці: як зробити традиційний єврейський хліб удома

Рецепт маці: як зробити традиційний єврейський хліб удома
4.9
(7)
Метод: В духовці
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 300 гр борошна
  • 250 мл чистої води

Рецепт приготування страви:

  1. Борошно просіяти через сито в миску і зробити поглиблення в центрі.
  2. Вливаючи в поглиблення холодну воду, підмішувати з країв борошно, потім вимісити туге тісто і перекласти його на стіл, присипаний борошном.
  3. Духовку розігріти до 200С, деко злегка присипати борошном.
  4. Тим часом вимішувати тісто руками  близько 10 хвилин.
  5. Сіль, цукор, олію та спеції додавати за класичним рецептом не можна.
  6. Розділити тісто на рівні шматочки (на 6-10 штук), тонко розкатати кожен у круглий або прямокутний пласт.
  7. Попроколювати пласти по всій поверхні вилкою, перекласти на деко і відправити в розігріту духовку.
  8. Випікати мацу за вказаної температури 3-5 хвилин (час залежить від духовки та розміру хліба). Вийняти деко і перекласти хлібці на тарілку стопкою, накрити їх зверху легким рушником.
  9. Якщо ви хочете, щоб маца залишалася хрусткою - можна залишити її остигати на решітці.
  10. Таким чином спекти до готовності всі інші коржики і остудити їх на решітці або під рушником. Подавати мацу, що охолола до перших страв або як заміна хліба. Смачного!

Навчитися готувати мацу - це відмінний спосіб поглибити своє знайомство з єврейською культурою та традиціями. Цей простий рецепт допоможе вам відчути себе часткою цієї культури та насолодитись унікальним смаком традиційного єврейського хліба.