Ніжні брауні з горіхами: рецепт з шоколадом
Кухня
Інгредієнти:
- 400 гр молочного шоколаду (можна змішати 1:1 або замінити повністю чорним шоколадом)
- 220 гр цукру
- 3 яйця
- 200 гр вершкового масла
- 150 гр будь-яких горіхів, бажано мікс (пекан, арахіс, волоські, мигдаль, кешью і т.д.)
- 75 гр борошна
- 50 гр какао-порошку
- 1 ч. л. розпушувача
- 5 гр ванільного цукру
Рецепт приготування страви:
- Горіхи очистити від шкаралупи або шкірки і нарізати ножем на не дуже дрібні шматочки.
- Злегка обсмажити подрібнені горіхи на сухій сковороді до золотистого відтінку та появи приємного аромату.
- Пересипати горіхи на окрему тарілку та повністю остудити.
- Олію нарізати на шматочки, скласти в каструлю і поставити на слабкий вогонь.
- Шоколад дрібно нарубати, додати в розтоплене масло (не кипляче) і нагрівати шоколадну масу на невеликому вогні, безперервно помішуючи, до повної однорідності (не доводячи до кипіння).
- Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити остигати до теплої температури.
- Яйця вбити в окрему миску і збити вінчиком до утворення піни.
- Збиваючи яєчну суміш, всипати цукор і збивати вінчиком або міксером до майже повного розчинення.
- Помішуючи яєчну масу, влити до неї тонкою цівкою розтоплений шоколад з маслом. Додати борошно з ложкою какао-порошку і розпушувачем (дві ложки какао, що залишилися, залишити для прикраси горіхового брауні), просіюючи їх через сито.
- Потім всипати в шоколадне тісто горіхи, ванільний цукор та перемішати.
- Духовку розігріти до 160/180С, квадратну форму для випікання 20*20 см застелити пергаментним папером і трохи змастити олією.
- Вилити шоколадне тісто у форму та відправити у розігріту духовку.
- Випікати шоколадний брауні з горіхами приблизно 50-60 хвилин до готовності.
- Вийняти форму, накрити її легким рушником і залишити як мінімум на годину або до повного остигання.
- Трохи теплий або повністю остиглий пиріг обсипати какао-порошком, що залишився, нарізати порційними тістечками і подавати до столу. Приємного чаювання!
Горіхи, які ми використовували в цьому рецепті, можна замінити на інші, які вам більше подобаються. До прикладу, ви можете додати волоські горіхи, фундук, кедрові горішки чи горіхи макадамії. Також можна додати в тісто шматочки шоколаду для того, щоб зробити його ще більш насиченим та шоколадним.