Ніжні брауні з горіхами: рецепт з шоколадом

Ніжні брауні з горіхами: рецепт з шоколадом
4.1
(15)
Метод: В духовці
Підійде: Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 400 гр молочного шоколаду (можна змішати 1:1 або замінити повністю чорним шоколадом)
  • 220 гр цукру
  • 3 яйця
  • 200 гр вершкового масла
  • 150 гр будь-яких горіхів, бажано мікс (пекан, арахіс, волоські, мигдаль, кешью і т.д.)
  • 75 гр борошна
  • 50 гр какао-порошку
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 5 гр ванільного цукру

Рецепт приготування страви:

  1. Горіхи очистити від шкаралупи або шкірки і нарізати ножем на не дуже дрібні шматочки.
  2. Злегка обсмажити подрібнені горіхи на сухій сковороді до золотистого відтінку та появи приємного аромату.
  3. Пересипати горіхи на окрему тарілку та повністю остудити.
  4. Олію нарізати на шматочки, скласти в каструлю і поставити на слабкий вогонь.
  5. Шоколад дрібно нарубати, додати в розтоплене масло (не кипляче) і нагрівати шоколадну масу на невеликому вогні, безперервно помішуючи, до повної однорідності (не доводячи до кипіння).
  6. Зняти каструлю з вогню, накрити кришкою і залишити остигати до теплої температури.
  7. Яйця вбити в окрему миску і збити вінчиком до утворення піни.
  8. Збиваючи яєчну суміш, всипати цукор і збивати вінчиком або міксером до майже повного розчинення.
  9. Помішуючи яєчну масу, влити до неї тонкою цівкою розтоплений шоколад з маслом. Додати борошно з ложкою какао-порошку і розпушувачем (дві ложки какао, що залишилися, залишити для прикраси горіхового брауні), просіюючи їх через сито.
  10. Потім всипати в шоколадне тісто горіхи, ванільний цукор та перемішати.
  11. Духовку розігріти до 160/180С, квадратну форму для випікання 20*20 см застелити пергаментним папером і трохи змастити олією.
  12. Вилити шоколадне тісто у форму та відправити у розігріту духовку.
  13. Випікати шоколадний брауні з горіхами приблизно 50-60 хвилин до готовності.
  14. Вийняти форму, накрити її легким рушником і залишити як мінімум на годину або до повного остигання.
  15. Трохи теплий або повністю остиглий пиріг обсипати какао-порошком, що залишився, нарізати порційними тістечками і подавати до столу. Приємного чаювання!

Горіхи, які ми використовували в цьому рецепті, можна замінити на інші, які вам більше подобаються. До прикладу, ви можете додати волоські горіхи, фундук, кедрові горішки чи горіхи макадамії. Також можна додати в тісто шматочки шоколаду для того, щоб зробити його ще більш насиченим та шоколадним.