Компот з жовтої черешні

Компот з жовтої черешні
4.6
(6)
Метод: На плиті
Час приготування: 30 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг жовтої черешні
  • вода - за бажанням, оптимально
  • 200 гр цукру на кожну 3-літрову банку

Рецепт приготування:

  1. Черешню промити, видалити кісточки і дати воді повністю стекти. Простерилізувати банки паром, в мікрохвильовці, в духовці або будь-яким зручним для вас способом. Залити бляшані кришки для консервації кип'ятком на 10 хвилин.
  2. Чисті та сухі банки заповнити наполовину жовтою черешнею. Залити вміст банок кип'ятком, закрити кришками та залишити на 5-10 хвилин. Одержану рідину перелити в каструлю, додати 200 гр цукру на кожну 3-літрову банку і розмішати до його розчинення.
  3. Поставити каструлю на вогонь і прокип'ятити сироп протягом хвилини після закипання. Обережно залити черешню в банках киплячим сиропом (під саме горло) і одразу закатати кришками. Перевернути закриті банки догори дном, обгорнути ковдрою та залишити на 10 годин.
  4. Перемістити охолоджені банки з компотом в темне та прохолодне місце разом з іншими заготовками на зиму. Компот з жовтої черешні можна зберігати не більше 1 року.

Жовта черешня - це один з найбільш корисних фруктів, які містять в собі багато вітамінів та мінералів. Вона багата антиоксидантами, які допомагають зміцнити імунну систему та захистити організм від шкідливих впливів довкілля. Також черешня містить велику кількість калію, який допомагає контролювати кров'яний тиск та покращує роботу серця.

Якщо вам не подобається солодкий смак, то в рецепті можна зменшити кількість доданого цукру або замінити цукор на мед чи стевію. Також, якщо ви хочете надати компоту більш насичений смак, можете додати до нього кілька лимонних кілочків або листочків м'яти.  Пийте із задоволенням!