Рецепт маринованих рижиків - смак, який розкривається в кожному ковтку
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг рижиків
- 700 мл чистої води
- 150 мл оцту 9%
- 1 цибулина
- 10 горошин духмяного перцю
- 5 зубчиків часнику
- 2 ст.л. солі
- 1 ст.л. цукру
- лавровий лист (опціонально)
Рецепт:
- Рижики вимити, скласти в каструлю і залити холодною водою. Після закипання посолити (1 ст.л.) гриби з водою і проварити їх приблизно 15 хвилин. Гриби перекласти на тарілку, а отриманий відвар процідити через марлю, складену в два шари.
- Банки для консервації ретельно вимити з содою і просушити, викласти на дно банок по одному лавровому листу, зверху покласти очищений часник і горошини перцю. Заповнити банки до країв провареними рижиками. Кришки для консервації прокип'ятити протягом 8 хвилин.
- Цибулю очистити й порізати тонкими четвертинками. З'єднати в каструлю грибний відвар, сіль (1ст. л.), цукор, цибулю і поставити на вогонь. Через 7-8 хвилин варіння додати в киплячий відвар оцет, розмішати і зняти каструлю з плити.
- Залити рижики киплячим маринадом і поставити банки в каструлю (дно попередньо застелити рушником). Влити в каструлю воду (такої самої температури, що й скло) по плічка банок, прикрити їх кришками і поставити каструлю на вогонь.
- Після закипання води стерилізувати банки з маринованими грибами близько 20 хвилин. По одній вийняти банки з киплячої води, закатати кришками і перевернути догори дном. Укутати банки ковдрою і залишити на кілька годин до повного охолодження.
- Зберігаються мариновані рижики приблизно 1,5 року в прохолодному місці, захищеному від сонячних променів.
Мариновані рижики - це не лише смачна страва, а й чудова можливість зберегти смак та аромат свіжих грибів на тривалий час. Вони ідеально підходять для зимових вечорів, коли ви хочете насолодитися натуральними продуктами, а також додають особливого колориту до святкового столу.