Рецепт маринованих рижиків - смак, який розкривається в кожному ковтку

Рецепт маринованих рижиків - смак, який розкривається в кожному ковтку
4.9
(7)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг рижиків
  • 700 мл чистої води
  • 150 мл оцту 9%
  • 1 цибулина
  • 10 горошин духмяного перцю
  • 5 зубчиків часнику
  • 2 ст.л. солі
  • 1 ст.л. цукру
  • лавровий лист (опціонально)

Рецепт:

  1. Рижики вимити, скласти в каструлю і залити холодною водою. Після закипання посолити (1 ст.л.) гриби з водою і проварити їх приблизно 15 хвилин. Гриби перекласти на тарілку, а отриманий відвар процідити через марлю, складену в два шари.
  2. Банки для консервації ретельно вимити з содою і просушити, викласти на дно банок по одному лавровому листу, зверху покласти очищений часник і горошини перцю. Заповнити банки до країв провареними рижиками. Кришки для консервації прокип'ятити протягом 8 хвилин.
  3. Цибулю очистити й порізати тонкими четвертинками. З'єднати в каструлю грибний відвар, сіль (1ст. л.), цукор, цибулю і поставити на вогонь. Через 7-8 хвилин варіння додати в киплячий відвар оцет, розмішати і зняти каструлю з плити.
  4. Залити рижики киплячим маринадом і поставити банки в каструлю (дно попередньо застелити рушником). Влити в каструлю воду (такої самої температури, що й скло) по плічка банок, прикрити їх кришками і поставити каструлю на вогонь.
  5. Після закипання води стерилізувати банки з маринованими грибами близько 20 хвилин. По одній вийняти банки з киплячої води, закатати кришками і перевернути догори дном. Укутати банки ковдрою і залишити на кілька годин до повного охолодження.
  6. Зберігаються мариновані рижики приблизно 1,5 року в прохолодному місці, захищеному від сонячних променів.

Мариновані рижики - це не лише смачна страва, а й чудова можливість зберегти смак та аромат свіжих грибів на тривалий час. Вони ідеально підходять для зимових вечорів, коли ви хочете насолодитися натуральними продуктами, а також додають особливого колориту до святкового столу.