Закуска з баклажанів
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг баклажанів
- 2 помідори
- 1 болгарський перець
- кілька гілочок кропу
- 1 ст.л. винного або яблучного оцту
- 3 зубчики часнику
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Баклажани вимити і порізати тонкими пластинами завтовшки близько 0,5 см. Скласти "язики" баклажана в миску, додати 1 ст.л. солі та перемішати. Залишити баклажани на 20 хвилин у кімнатній температурі.
- Тим часом приготувати інші інгредієнти для закуски. На помідорах зробити невеликі хрестоподібні надрізи і покласти їх у каструлю з киплячою водою. Через хвилину перекласти помідори в миску з холодною водою і залишити на хвилину.
- Вийняти остиглі помідори з води й очистити від шкірки, порізати їх невеликими кубиками. Болгарський перець вимити, очистити від насіння і порізати дрібними шматочками.
- Часник очистити і дуже дрібно порізати ножем. Зелень промити та подрібнити, скласти в невелику ємність і змішати з часником. Додати до суміші кропу та часнику трохи солі й розтерти виделкою. Влити оцет і перемішати, залишити все ще на 5-10 хвилин.
- Потім з'єднати в одній мисці помідори, болгарський перець, зелень із часником, посолити і поперчити за смаком, ретельно перемішати. Баклажани промити під струменем води й обсушити паперовими рушниками.
- На сковорідці розігріти кілька ложок олії і викласти на неї баклажани. Смажити їх на середньому вогні близько 1-2 хвилини з кожного боку до рум'яності. Перекласти смажені баклажани на паперовий рушник, дати вбратися зайвому жиру.
- Скласти баклажани з овочами в миску шарами, накрити кришкою або харчовою плівкою і відправити в холодильник. Закуска з баклажанів має настоятися в холодильнику щонайменше півгодини.
- Потім можна вийняти готову закуску з холодильника і подавати до столу. Смачного!
Закуска з баклажанів - справжня насолода для смаку та зірок. Її яскраві кольори, апетитний аромат і неперевершений смак зроблять будь-який стіл більш вишуканим. Цей рецепт - ідеальний варіант для людей, які цінують простоту та смакові яскравості. Але це не просто закуска - це справжнє мистецтво кулінарії!