Рецепт маринованих білих грибів на зиму
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг білих грибів
- 400 мл чистої води
- 1 цибулина
- 10 горошин чорного перцю
- 50 мл оцту 9%
- 5 горошин чорного перцю
- 1 ст.л. солі
- пів-ч.л. цукру
- 2 бутончики гвоздики
- 2 лаврові листки
Рецепт:
- Білі гриби ретельно вимити, відокремити ніжки від капелюшків (не обов'язково). Великі гриби можна розрізати на дрібні шматочки. У каструлю влити воду і довести її до кипіння.
- Після закипання скласти у воду гриби і проварити їх протягом 15 хвилин, безперервно помішуючи. При цьому знімати з поверхні води піну. Банки для консервації білих грибів на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом, кришки прокип'ятити протягом 8 хвилин.
- Через зазначений час перекласти білі гриби шумівкою на тарілку, відвар процідити через марлю, складену в 2-3 шари. Додати в грибний відвар сіль, цукор, лаврове листя, горошини перцю і поставити на вогонь.
- Проварити маринад для білих грибів протягом 5 хвилин на невеликому вогні. Цибулю почистити й порізати тонкими кільцями, укласти на дно стерильних банок, заповнити їх грибами.
- Із готового маринаду вийняти лавровий лист, влити оцет, розмішати і зняти з вогню. Залити цибулю з білими грибами маринадом і закатати кришками. Перевернути банки догори дном, укутати ковдрою і залишити на 5-6 годин. Через зазначений час можна прибрати мариновані білі гриби на зберігання в темне прохолодне місце.
Білі гриби - одні з найпопулярніших видів грибів для маринування. Вони мають ніжний м'ясистий капелюшок і гармонійний смак, який підкреслюється в процесі маринування. Додавання лаврових листів, гвоздики та чорного перцю до маринаду надає грибам додаткових нюансів смаку та аромату.