Рецепт: Мариновані огірки з помідорами

Рецепт: Мариновані огірки з помідорами
4.0
(12)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • близько 2,5 л води
  • близько 2 кг помідорів
  • 1,5 кг огірків
  • 2 кореня хрону
  • 1 стручок гострого червоного перцю
  • 1 головка часнику (приблизно 10 зубчиків)
  • 6 виноградних листків
  • 2 парасольки кропу
  • 3 ст.л. оцту
  • 2,5 ст.л. солі
  • 2,5 ч.л. цукру

Рецепт приготування страви:

  1. За цим рецептом виходить 2 трилітрові банки маринованих огірків із помідорами. Заздалегідь простерилізувати банки і кришки для консервації.
  2. Помідори з огірками вимити і наколоти кожен зубочисткою. Виноградне листя і парасольки кропу промити. Часник очистити і розрізати кожен зубчик на дві частини. Червоний гострий перець вимити і порізати тонкими кільцями. Корінь хрону очистити і порізати невеликими брусочками.
  3. На дно банок скласти виноградне листя, парасольки кропу, часник, корінь хрону і гострий перець. Зверху викласти огірки і заповнити банки помідорами. У каструлі тим часом закип'ятити воду.
  4. Підкласти під кожну банку лезо ножа або ложку/вилку, влити в банки окріп. Залишити помідори з огірками на 5 хвилин. Потім процідити настій у каструлю і поставити на вогонь, додати сіль, цукор і, помішуючи, довести суміш до кипіння.
  5. Після закипання зняти каструлю з вогню, влити оцет і розмішати. Залити огірки з помідорами маринадом і закатати кришками. Перевернути банки догори дном і накрити теплою ковдрою, залишити в такому положенні на 4-5 годин для охолодження.
  6. Зберігати мариновані огірки з помідорами в темному прохолодному місці близько 2 років.

Тепер, коли ви маєте цей чудовий рецепт, ви можете приготувати смачні мариновані огірки зі свіжими помідорами на зиму та насолоджуватися їхнім смаком у будь-яку пору року. Завжди пам'ятайте, що домашні заготовки мають свіжі та якісні інгредієнти, що робить їх неперевершеними.