Рецепт: Мариновані огірки з помідорами
Кухня
Інгредієнти:
- близько 2,5 л води
- близько 2 кг помідорів
- 1,5 кг огірків
- 2 кореня хрону
- 1 стручок гострого червоного перцю
- 1 головка часнику (приблизно 10 зубчиків)
- 6 виноградних листків
- 2 парасольки кропу
- 3 ст.л. оцту
- 2,5 ст.л. солі
- 2,5 ч.л. цукру
Рецепт приготування страви:
- За цим рецептом виходить 2 трилітрові банки маринованих огірків із помідорами. Заздалегідь простерилізувати банки і кришки для консервації.
- Помідори з огірками вимити і наколоти кожен зубочисткою. Виноградне листя і парасольки кропу промити. Часник очистити і розрізати кожен зубчик на дві частини. Червоний гострий перець вимити і порізати тонкими кільцями. Корінь хрону очистити і порізати невеликими брусочками.
- На дно банок скласти виноградне листя, парасольки кропу, часник, корінь хрону і гострий перець. Зверху викласти огірки і заповнити банки помідорами. У каструлі тим часом закип'ятити воду.
- Підкласти під кожну банку лезо ножа або ложку/вилку, влити в банки окріп. Залишити помідори з огірками на 5 хвилин. Потім процідити настій у каструлю і поставити на вогонь, додати сіль, цукор і, помішуючи, довести суміш до кипіння.
- Після закипання зняти каструлю з вогню, влити оцет і розмішати. Залити огірки з помідорами маринадом і закатати кришками. Перевернути банки догори дном і накрити теплою ковдрою, залишити в такому положенні на 4-5 годин для охолодження.
- Зберігати мариновані огірки з помідорами в темному прохолодному місці близько 2 років.
Тепер, коли ви маєте цей чудовий рецепт, ви можете приготувати смачні мариновані огірки зі свіжими помідорами на зиму та насолоджуватися їхнім смаком у будь-яку пору року. Завжди пам'ятайте, що домашні заготовки мають свіжі та якісні інгредієнти, що робить їх неперевершеними.