Ожинове варення: незабутній смак для солодких моментів
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг ожини
- 1 кг цукру
- 2 ст.л. лимонного соку
Рецепт приготування страви:
- Ожину перебрати, очистити від плодоніжок і промити. З'єднати у великій мисці або каструлі ожину з цукром і перемішати, поставити на невеликий вогонь. Періодично помішуючи, довести масу до кипіння.
- Варити варення з ожини приблизно 5-7 хвилин після закипання і зняти з вогню. Потім залишити каструлю на 4 години до повного охолодження. Тим часом простерилізувати банки з кришками на парі, в мікрохвильовці або в духовці (кришки можна окремо прокип'ятити протягом 10 хвилин).
- Через зазначений час повернути каструлю на невеликий вогонь. Готувати ожинове варення ще 8-10 хвилин, помішуючи, до потрібної консистенції. Наприкінці влити лимонний сік і розмішати.
- Розлити готове варення з ожини по банках і закатати їх кришками. Перевернути банки з варенням догори дном і накрити теплою ковдрою або рушником, залишити на 4-5 годин. Зберігати домашнє ожинове варення в темному прохолодному місці 1-2 роки.