Варення з нектаринів: досконалість у кожному ковтку
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг нектаринів
- 1 кг цукру
- 200 мл чистої води
- півлимона (сік)
Рецепт приготування страви:
- Нектарини вимити, очистити від кісточок і порізати м'якоть разом зі шкіркою невеликими кубиками. Залишити нектарини на час приготування сиропу.
- У каструлі з'єднати воду з цукром і поставити на вогонь. Помішуючи, довести сироп до кипіння і зняти з вогню. Через кілька хвилин додати в сироп лимонний сік (вичавити з половини лимона і процідити через сито) і розмішати.
- Залишити сироп для охолодження до теплої температури (близько 40С). Потім додати в каструлю із сиропом нектарини і перемішати, залишити на добу для просочення. Накривати каструлю кришкою не бажано, краще накрити двома шарами марлі.
- Нектарини в сиропі мають настоюватися протягом доби в кімнатній температурі. Потім поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести масу до кипіння. Відразу після закипання зняти нектаринове варення з вогню й залишити до повного охолодження.
- Накрити каструлю марлею і залишити на добу. Наступного дня поставити каструлю на вогонь і довести варення до кипіння. Готувати варення з нектаринів близько 10 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи.
- Тим часом простерилізувати банки з кришками будь-яким зручним для вас способом. Зняти каструлю з вогню, розкласти готове варення по банках і закатати їх кришками. Перевернути банки з варенням догори дном і накрити ковдрою, залишити до повного охолодження.
- Домашнє варення з нектаринів зберігається близько 1-2 років у темному прохолодному місці.
Нектарини є гібридом персика і сливи. Їхня шкірка має гладку текстуру, що відрізняється від волохатої шкірки персиків. Варення з нектаринів має більш насичений і ароматний смак, який додасть неповторних ноток солодощі вашому ранковому сніданку або десерту.