Варення з нектаринів: досконалість у кожному ковтку

Варення з нектаринів: досконалість у кожному ковтку
4.0
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг нектаринів
  • 1 кг цукру
  • 200 мл чистої води
  • півлимона (сік)

Рецепт приготування страви:

  1. Нектарини вимити, очистити від кісточок і порізати м'якоть разом зі шкіркою невеликими кубиками. Залишити нектарини на час приготування сиропу.
  2. У каструлі з'єднати воду з цукром і поставити на вогонь. Помішуючи, довести сироп до кипіння і зняти з вогню. Через кілька хвилин додати в сироп лимонний сік (вичавити з половини лимона і процідити через сито) і розмішати.
  3. Залишити сироп для охолодження до теплої температури (близько 40С). Потім додати в каструлю із сиропом нектарини і перемішати, залишити на добу для просочення. Накривати каструлю кришкою не бажано, краще накрити двома шарами марлі.
  4. Нектарини в сиропі мають настоюватися протягом доби в кімнатній температурі. Потім поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести масу до кипіння. Відразу після закипання зняти нектаринове варення з вогню й залишити до повного охолодження.
  5. Накрити каструлю марлею і залишити на добу. Наступного дня поставити каструлю на вогонь і довести варення до кипіння. Готувати варення з нектаринів близько 10 хвилин при слабкому кипінні, періодично помішуючи.
  6. Тим часом простерилізувати банки з кришками будь-яким зручним для вас способом. Зняти каструлю з вогню, розкласти готове варення по банках і закатати їх кришками. Перевернути банки з варенням догори дном і накрити ковдрою, залишити до повного охолодження.
  7. Домашнє варення з нектаринів зберігається близько 1-2 років у темному прохолодному місці.

Нектарини є гібридом персика і сливи. Їхня шкірка має гладку текстуру, що відрізняється від волохатої шкірки персиків. Варення з нектаринів має більш насичений і ароматний смак, який додасть неповторних ноток солодощі вашому ранковому сніданку або десерту.