Варення з дині: простий рецепт для смачних насолод
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг дині
- 0,5 кг цукру
- 10 гр ванільного цукру
- пів-ч.л. лимонної кислоти
Рецепт приготування страви:
- Для приготування варення з дині бажано брати або злегка недостиглі плоди, або з кислинкою. Очистити м'якоть дині від шкірки та насіння, порізати її невеликими шматочками. Скласти подрібнену диню в каструлю, засипати її цукром і поставити на вогонь. Помішуючи, довести варення до закипання і зняти з вогню.
- Залишити варення з дині на 4-5 годин (можна на 8-10) для охолодження. Потім поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести динне варення до кипіння. Знову зняти каструлю з вогню і залишити на кілька годин остигати.
- Банки і кришки для консервації варення на зиму простерилізувати будь-яким способом. За цим рецептом виходить дві півлітрові банки варення з дині.
- Втретє поставити варення на вогонь і довести до кипіння. Потім додати ванільний цукор, лимонну кислоту і проварити протягом 3-5 хвилин до бажаної консистенції. Розлити готове варення по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном, накрити ковдрою або рушником.
- Варення з дині має настоятися в такому положенні близько 4 годин. Потім можна прибрати банки на зберігання в прохолодне місце, захищене від сонячних променів.
Цей рецепт варення з дині стане чудовим доповненням до вашого сніданку або десерту. Спробуйте приготувати його вдома і насолоджуйтеся неперевершеним смаком цього варення з природними інгредієнтами.