Варення з м'яти
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг цукру
- 300 гр м'яти
- 200 мл чистої води
- 1 ч.л. лимонної кислоти
Рецепт приготування страви:
- М'яту обережно промити і скласти у велику миску. Додати до листя і стебел м'яти половину цукру, всю лимонну кислоту і ретельно перемішати. Накрити миску двома шарами марлі.
- М'ятна суміш для варення має настоятися близько 6 годин у кімнатній температурі. Через зазначений час з'єднати в чистій каструлі воду з цукром, що залишився, і поставити на вогонь.
- Помішуючи, довести сиром до кипіння і відразу ж залити ним м'ятну масу, перемішати. Залишити м'ятне варення на 6 годин у кімнатній температурі, попередньо накривши миску марлею.
- Простерилізувати будь-яким способом 2 півлітрові банки для консервації на зиму, кришки окремо прокип'ятити протягом 8-10 хвилин. Через 6 годин поставити миску на невеликий вогонь і, помішуючи, довести все до кипіння.
- Готувати варення з м'яти протягом 5 хвилин при слабкому кипінні, помішуючи. Зняти миску з вогню і розлити отримане варення по банках, проціджуючи його через сито. Закатати банки кришками. За бажанням варення можна не проціджувати від м'ятного листя, а розлити разом із ним по банках і закатати.
- Перевернути банки догори дном і залишити в такому положенні до повного охолодження. Зберігається домашнє м'ятне варення-сироп близько 1 року в темному й прохолодному місці.
Заготівля варення з м'яти - це прекрасний спосіб зберегти свіжість і аромат цієї унікальної трави. Використовуйте його для створення смачних десертів, коктейлів або просто насолоджуйтеся його багатим смаком у своєму улюбленому чаї! Пам'ятайте, що домашнє варення завжди краще, ніж покупне.