Мариновані огірки з гірчицею

Мариновані огірки з гірчицею
4.9
(13)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 5 кг огірків
  • 2,5 л води
  • 150 мл оцту 9%
  • 10 парасольок кропу
  • 30 горошин чорного перцю
  • 30 горошин запашного перцю
  • 5 ст.л. цукру
  • 10 зубчиків часнику
  • 3,5 ст.л. зерен гірчиці (можна замінити порошком гірчиці - близько 2-2,5 ст.л.)
  • 3 ст.л. солі
  • 10 листків чорної смородини
  • 1 лист хрону

Рецепт приготування страви:

  1. Огірки вимити, скласти в таз із холодною водою і залишити їх вимочуватися на 4 години. Банки і кришки для консервації на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом. За цим рецептом виходить 10 літрових банок маринованих огірків з гірчицею.
  2. Парасольки кропу, листя чорної смородини та хрону промити, обсушити. Лист хрону подрібнити ножем на дрібні шматочки. Розкласти по стерильних банках парасольки кропу, листя смородини і хрону, зверху викласти часник і зерна гірчиці (1 ч. л. на літрову банку). Заповнити банки огірками та горошинами перцю.
  3. Воду влити в каструлю і поставити на вогонь, довести до кипіння. Після закипання додати у воду сіль, цукор і розмішати до їх повного розчинення. Залити банки з огірками і гірчицею окропом (попередньо підкласти під кожну банку лезо ножа або ложку/вилку).
  4. Дно великої каструлі застелити рушником і поставити зверху банки з огірками, накрити їх кришками. Влити в каструлю гарячу воду (температура води має збігатися з температурою заготовок) так, щоб її рівень був на 4 см нижчим від шийки і поставити на вогонь.
  5. Стерилізувати банки із заготовками приблизно 10 хвилин після закипання. Зняти каструлю з вогню і вийняти банки на стіл. Закатати банки кришками, перевернути їх догори дном. Ковдрою і рушником банки не накривати.
  6. Мариновані огірки з гірчицею мають настоятися в такому положенні до повного охолодження. Потім можна прибрати банки на зберігання в темне прохолодне місце.

Традиційні мариновані огірки є незамінним доповненням до будь-якого святкового столу. Їхній освіжаючий смак і пікантність гармонійно поєднуються зі свіжою зеленню та ароматом гірчиці. Крім того, мариновані огірки є чудовим джерелом вітамінів та мінералів, які сприяють загальному покращенню здоров'я. Тож, насолоджуйтеся цією смачною домашньою справою та діліться нею з сім'єю та друзями. Збережені власноруч приготовані огірки з гірчицею принесуть вам радість та смакові відчуття протягом усього року.