Насолоджуйтесь варенням з чорниці!
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг лохини
- 700 гр цукру
Рецепт приготування страви:
- Лохину всипати в друшляк і промити під струменем води, просушити. Банки і кришки для консервації на зиму простерилізувати будь-яким способом. Скласти промиті ягоди лохини в каструлю і поставити її на слабкий вогонь.
- Помішуючи, довести ягідну масу до утворення соку і закипання. Готувати варення з лохини приблизно 15 хвилин при слабкому кипінні, помішуючи періодично.
- Зняти каструлю з вогню, всипати в неї цукор і перемішувати до його повного розчинення. Розкласти готове варення по стерильних банках і закатати їх кришками. Перевернути банки догори дном, накрити ковдрою і залишити в такому положенні до повного охолодження.
- Зберігається домашнє варення з лохини приблизно 2 роки в захищеному від сонячних променів місці.
Завдяки своєму виразному смаку і багатству корисних речовин, чорниця стала улюбленим ягідним доповненням до сніданків, десертів і випічки. Вона багата на антиоксиданти, які сприяють поліпшенню зору та зміцненню імунної системи. Тож насолоджуйтеся цим ароматним варенням і додайте його до своїх улюблених страв!