Рецепт: Варення з морошки

Рецепт: Варення з морошки
4.5
(10)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 1 кг морошки
  • 1 кг цукру
  • 300 мл чистої води

Рецепт приготування страви:

  1. Ягоди морошки перебрати і скласти у велику миску. Залити ягоди великою кількістю води і промити морошку, зняти сміття з листям, що піднялося на поверхню. Злити воду і просушити ягоди.
  2. У каструлі або мисці з'єднати воду з цукром і поставити на вогонь. Помішуючи, довести сироп до кипіння і додати ягоди. Довести ягоди в сиропі до кипіння і зняти каструлю з вогню.
  3. Варення з морошки має настоятися близько 2 годин до повного охолодження. Повернути каструлю на вогонь і довести варення до кипіння. Варити варення з морошки приблизно 20 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.
  4. Тим часом простерилізувати банки з кришками для консервації варення на зиму. Розлити готове варення по банках і закатати їх кришками, перевернути догори дном і вкрити теплою ковдрою. Залишити морошкове варення на кілька годин до охолодження і прибрати на зберігання в темне прохолодне місце.

Морошка - це дикорослий плід, багатий на вітаміни та антиоксиданти. Його варення не тільки смачне, а й корисне для організму. Замовляйте чашку запашного чаю та насолоджуйтеся смаком зимового варення з морошки, підкреслюючи своє особливе вміння приготувати це десертне задоволення самостійно!