Рецепт: Варення з морошки
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг морошки
- 1 кг цукру
- 300 мл чистої води
Рецепт приготування страви:
- Ягоди морошки перебрати і скласти у велику миску. Залити ягоди великою кількістю води і промити морошку, зняти сміття з листям, що піднялося на поверхню. Злити воду і просушити ягоди.
- У каструлі або мисці з'єднати воду з цукром і поставити на вогонь. Помішуючи, довести сироп до кипіння і додати ягоди. Довести ягоди в сиропі до кипіння і зняти каструлю з вогню.
- Варення з морошки має настоятися близько 2 годин до повного охолодження. Повернути каструлю на вогонь і довести варення до кипіння. Варити варення з морошки приблизно 20 хвилин на невеликому вогні, помішуючи.
- Тим часом простерилізувати банки з кришками для консервації варення на зиму. Розлити готове варення по банках і закатати їх кришками, перевернути догори дном і вкрити теплою ковдрою. Залишити морошкове варення на кілька годин до охолодження і прибрати на зберігання в темне прохолодне місце.
Морошка - це дикорослий плід, багатий на вітаміни та антиоксиданти. Його варення не тільки смачне, а й корисне для організму. Замовляйте чашку запашного чаю та насолоджуйтеся смаком зимового варення з морошки, підкреслюючи своє особливе вміння приготувати це десертне задоволення самостійно!