Рецепт: Варення з ягід ірги
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг ірги
- 1 кг цукру
- 250 мл чистої води
- пів-ч.л. лимонної кислоти
Рецепт приготування страви:
- Іргу перебрати, промити й обсушити. Простерилізувати банки з кришками для консервації варення на зиму Воду влити в каструлю, додати цукор і розмішати. Поставити каструлю на вогонь і, помішуючи, довести сироп до кипіння.
- Відразу після закипання сиропу додати до нього ягоди та перемішати. Довести варення з ірги до кипіння і проварити на невеликому вогні протягом 10 хвилин, помішуючи. Додати у варення лимонну кислоту, перемішати й одразу після цього зняти каструлю з вогню.
- Залишити варення остигати на півгодини і розлити по банках. Закатати банки з варенням кришками і перевернути догори дном, накрити їх теплою ковдрою. Варення з ірги має настоятися в такому положенні до повного охолодження. Потім можна прибрати банки з варенням на зберігання в прохолодне місце, захищене від сонячних променів.
Запам'ятайте, що саме приготування варення - це особливий процес, який вимагає терпіння і любові. Насолоджуйтеся смаком цього натурального десерту, який зможе підняти настрій навіть у найхолоднішу зиму. Сподіваємося, вам сподобається цей рецепт іргового варення, який стане справжнім доповненням до вашого столу.