Смаколики з природи: рецепт варення із соснових шишок
Кухня
Інгредієнти:
- 3 л води (для замочування шишок)
- 1,5 кг соснових шишок (зелених)
- 1,5 кг цукру
- 250 мл чистої води
- 3 ч.л. солі
Рецепт приготування страви:
- Для приготування варення із соснових шишок важливо брати зелені шишки, довжиною близько 2-5 см (період дозрівання кінець травня - початок червня). Соснові шишки перебрати, вимити і скласти у великий таз. Близько 3 л води з'єднати з 3 ч. л. солі й ретельно розмішати.
- Залити шишки солоною водою і розмішати. Соснові шишки для варення мають настоятися протягом 3 годин. Через вказаний час зняти з поверхні води сміття і злити солоний розчин.
- Засипати ялинові шишки цукром і перемішати. Зелені соснові шишки з цукром повинні настоюватися близько 12 годин у кімнатній температурі. Через 12 годин злити сироп, влити в миску воду і поставити все на вогонь, довести до кипіння.
- Готувати варення із соснових шишок приблизно 15 хвилин при слабкому кипінні, помішуючи. Зняти миску з вогню і залишити соснове варення остигати на 3-4 години. Потім повернути варення на вогонь і довести до кипіння.
- Варити соснове варення із зелених шишок ще близько 1,5 години до потрібної консистенції та розм'якшення плодів. Тим часом простерилізувати банки з кришками для консервації на зиму.
- Зняти миску з вогню і розкласти готове варення по банках, закатати кришками і перевернути догори дном. Накрити банки теплою ковдрою і залишити їх у такому положенні до повного охолодження.
- Домашнє варення з шишок зберігається близько 2 років у темному, захищеному від сонячних променів місці.