Смаколики з природи: рецепт варення із соснових шишок

Смаколики з природи: рецепт варення із соснових шишок
4.9
(14)
Метод: На плиті
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 3 л води (для замочування шишок)
  • 1,5 кг соснових шишок (зелених)
  • 1,5 кг цукру
  • 250 мл чистої води
  • 3 ч.л. солі

Рецепт приготування страви:

  1. Для приготування варення із соснових шишок важливо брати зелені шишки, довжиною близько 2-5 см (період дозрівання кінець травня - початок червня). Соснові шишки перебрати, вимити і скласти у великий таз. Близько 3 л води з'єднати з 3 ч. л. солі й ретельно розмішати.
  2. Залити шишки солоною водою і розмішати. Соснові шишки для варення мають настоятися протягом 3 годин. Через вказаний час зняти з поверхні води сміття і злити солоний розчин.
  3. Засипати ялинові шишки цукром і перемішати. Зелені соснові шишки з цукром повинні настоюватися близько 12 годин у кімнатній температурі. Через 12 годин злити сироп, влити в миску воду і поставити все на вогонь, довести до кипіння.
  4. Готувати варення із соснових шишок приблизно 15 хвилин при слабкому кипінні, помішуючи. Зняти миску з вогню і залишити соснове варення остигати на 3-4 години. Потім повернути варення на вогонь і довести до кипіння.
  5. Варити соснове варення із зелених шишок ще близько 1,5 години до потрібної консистенції та розм'якшення плодів. Тим часом простерилізувати банки з кришками для консервації на зиму.
  6. Зняти миску з вогню і розкласти готове варення по банках, закатати кришками і перевернути догори дном. Накрити банки теплою ковдрою і залишити їх у такому положенні до повного охолодження.
  7. Домашнє варення з шишок зберігається близько 2 років у темному, захищеному від сонячних променів місці.