Варення з аличі

Варення з аличі
4.4
(8)
Метод: На плиті
Час приготування: 90 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 4,5 кг аличі
  • 3 кг цукру
  • 300 мл води

Рецепт приготування страви:

  1. Аличу вимити, видалити кісточки і порізати кожен фрукт на половинки. Порізати аличу невеликими часточками та скласти у велику миску. Воду влити в каструлю і поставити на вогонь. У гарячу воду додати 2 кг цукру і ретельно перемішати.
  2. Щойно сироп закипить, додати до нього цукор, що залишився, і перемішати. Проварити сироп на невеликому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру і залити киплячим сиропом аличу.
  3. Залишити аличу із сиропом на 12 годин у кімнатній температурі. Через зазначений час зняти цукрову скоринку з фруктів в окрему каструлю, відкинути аличу на сито і дати стекти соку в каструлю з цукровою скоринкою.
  4. Поставити цукровий сироп із соком на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Залити аличу киплячим сиропом і залишити на 3-4 години до повного охолодження (можна на ніч). Повторити процедуру з проціджуванням і закипанням сиропу, а також настоюванням у ньому аличі ще 3 рази.
  5. Востаннє залити аличу гарячим сиропом і поставити на вогонь. Проварити варення з аличі протягом 2 хвилин за слабкого кипіння. Банки з кришками для консервації на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом.
  6. Зняти миску з вогню і розлити готове варення по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном, накрити теплою ковдрою. Варення з аличі має настоятися в такому положенні до повного охолодження. Потім можна прибрати банки з варенням на зберігання в темне прохолодне місце.

Не забувайте, що приготування варення з аличі - це також чудова нагода провести час із сім'єю або друзями. Запросіть їх до свого кухонного столу, разом очистіть аличу від кісточок і спільними зусиллями створіть чарівну консерву, сповнену любов'ю та смаком.