Варення з аличі
Кухня
Інгредієнти:
- 4,5 кг аличі
- 3 кг цукру
- 300 мл води
Рецепт приготування страви:
- Аличу вимити, видалити кісточки і порізати кожен фрукт на половинки. Порізати аличу невеликими часточками та скласти у велику миску. Воду влити в каструлю і поставити на вогонь. У гарячу воду додати 2 кг цукру і ретельно перемішати.
- Щойно сироп закипить, додати до нього цукор, що залишився, і перемішати. Проварити сироп на невеликому вогні, помішуючи, до повного розчинення цукру і залити киплячим сиропом аличу.
- Залишити аличу із сиропом на 12 годин у кімнатній температурі. Через зазначений час зняти цукрову скоринку з фруктів в окрему каструлю, відкинути аличу на сито і дати стекти соку в каструлю з цукровою скоринкою.
- Поставити цукровий сироп із соком на вогонь і, помішуючи, довести до кипіння. Залити аличу киплячим сиропом і залишити на 3-4 години до повного охолодження (можна на ніч). Повторити процедуру з проціджуванням і закипанням сиропу, а також настоюванням у ньому аличі ще 3 рази.
- Востаннє залити аличу гарячим сиропом і поставити на вогонь. Проварити варення з аличі протягом 2 хвилин за слабкого кипіння. Банки з кришками для консервації на зиму простерилізувати будь-яким зручним для вас способом.
- Зняти миску з вогню і розлити готове варення по банках, закатати їх кришками і перевернути догори дном, накрити теплою ковдрою. Варення з аличі має настоятися в такому положенні до повного охолодження. Потім можна прибрати банки з варенням на зберігання в темне прохолодне місце.
Не забувайте, що приготування варення з аличі - це також чудова нагода провести час із сім'єю або друзями. Запросіть їх до свого кухонного столу, разом очистіть аличу від кісточок і спільними зусиллями створіть чарівну консерву, сповнену любов'ю та смаком.