Млинці з сиром та шинкою
Кухня
Інгредієнти:
Тісто для млинців:
- 750-800 мл молока
- 3 яйця
- 150 г борошна
- 50 мл рослинного масла
- 1 ст.л. цукру
- 1/3 ч.л. солі
Начинка для млинців:
- 400 г шинки
- 150 г ковбасного сиру
- 150 г Голландського сиру
- 100 г мармурового сиру (можна замінити на сир за вашим смаком)
Рецепт приготування:
- Збити яйця з сіллю та цукром до однорідності. Додати половину борошна та ретельно перемішати, щоб утворити густе однорідне тісто.
- Потім тонким струмом додати близько 250 мл теплого молока, поступово додаючи залишок борошна. Постійно помішуючи, додати залишок теплого молока.
- Залишити тісто протягом 15 хвилин при кімнатній температурі. Потім на сковороді розігріти рослинне масло до шипіння.
- Швидко перемішуючи тісто віночком, додати розігріте масло. На сковороду з рештою масла налити невелику кількість тіста і розподілити його рівномірно по дну.
- Смажити млинець з обох сторін до готовності (не зажарювати до золотистості) і перекласти на тарілку. Так само смажити млинці з решти тіста та складати їх один на одного, кожного разу прикриваючи рушником, щоб не відбувалась витрата тепла. Додаткове масло на сковороді не потрібно.
- Приготувати начинку для млинців: потерти всі види сиру на крупній тертці і змішати в одній мисці. Дрібно нарізати шинку кубиками і змішати з сиром.
- На половинку кожного млинця покласти по 2 ст.л. начинки, накрити другою половиною і скрутити у рулет. Закрити краї начинкою, щоб утворився конвертик.
- Таким самим чином скрутити конвертики з решти млинців і начинки. На сковороді розігріти ложку вершкового масла або маргарину і перекласти на неї кілька конвертиків (з закрученими кінцями вниз).
- Смажити млинці до золотистої скоринки з обох сторін на слабкому вогні (приблизно по 3 хвилини з кожного боку). Подавати млинці з сиром та шинкою до столу гарячими. Смачного!
Цікавий факт:
Млинці є однією з найпопулярніших страв у багатьох країнах. Україна, Франція, Німеччина та інші країни мають свої власні традиції в приготуванні млинців. Вони можуть бути солодкими або солоними, і мають безліч варіацій начинок. Готуйте та насолоджуйтесь!