Млинці з сиром та шинкою

Млинці з сиром та шинкою
4.6
(9)
Метод: На плиті
Час приготування: 60 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Тісто для млинців:

  • 750-800 мл молока
  • 3 яйця
  • 150 г борошна
  • 50 мл рослинного масла
  • 1 ст.л. цукру
  • 1/3 ч.л. солі

Начинка для млинців:

  • 400 г шинки
  • 150 г ковбасного сиру
  • 150 г Голландського сиру
  • 100 г мармурового сиру (можна замінити на сир за вашим смаком)

Рецепт приготування:

  1. Збити яйця з сіллю та цукром до однорідності. Додати половину борошна та ретельно перемішати, щоб утворити густе однорідне тісто.
  2. Потім тонким струмом додати близько 250 мл теплого молока, поступово додаючи залишок борошна. Постійно помішуючи, додати залишок теплого молока.
  3. Залишити тісто протягом 15 хвилин при кімнатній температурі. Потім на сковороді розігріти рослинне масло до шипіння.
  4. Швидко перемішуючи тісто віночком, додати розігріте масло. На сковороду з рештою масла налити невелику кількість тіста і розподілити його рівномірно по дну.
  5. Смажити млинець з обох сторін до готовності (не зажарювати до золотистості) і перекласти на тарілку. Так само смажити млинці з решти тіста та складати їх один на одного, кожного разу прикриваючи рушником, щоб не відбувалась витрата тепла. Додаткове масло на сковороді не потрібно.
  6. Приготувати начинку для млинців: потерти всі види сиру на крупній тертці і змішати в одній мисці. Дрібно нарізати шинку кубиками і змішати з сиром.
  7. На половинку кожного млинця покласти по 2 ст.л. начинки, накрити другою половиною і скрутити у рулет. Закрити краї начинкою, щоб утворився конвертик.
  8. Таким самим чином скрутити конвертики з решти млинців і начинки. На сковороді розігріти ложку вершкового масла або маргарину і перекласти на неї кілька конвертиків (з закрученими кінцями вниз).
  9. Смажити млинці до золотистої скоринки з обох сторін на слабкому вогні (приблизно по 3 хвилини з кожного боку). Подавати млинці з сиром та шинкою до столу гарячими. Смачного!

Цікавий факт:

Млинці є однією з найпопулярніших страв у багатьох країнах. Україна, Франція, Німеччина та інші країни мають свої власні традиції в приготуванні млинців. Вони можуть бути солодкими або солоними, і мають безліч варіацій начинок. Готуйте та насолоджуйтесь!