Корейське кімчі
Кухня
Інгредієнти:
- 2 качани пекінської капусти
- 650 мл чистої води
- 1 цибулина
- 1 середня морква
- 2 стручки гострого червоного перцю
- 1 дайкон (зелена редька)
- 120 мл рибного соусу (можна замінити соєвим соусом - кількість за смаком)
- 1 корінь імбиру
- 1 головка часнику
- 3 ст.л. цукру
- 2 ст.л. рисового борошна
- кілька пір'їн зеленої цибулі
Рецепт приготування страви:
- Кожен качан пекінської капусти вимити й розрізати вздовж на дві рівні частини. Кожну половинку капусти розрізати вздовж ще на дві частини, не дорізаючи до кінця на 3-4 см.
- Ретельно промити кожен шматочок капусти під струменем води. Ретельно просолити кожен лист капусти з обох боків і скласти все в каструлю. Пекінська капуста має настоятися в кімнатній температурі близько 2 годин.
- Через зазначений час перевернути шматочки на інший бік і залишити ще на 2 години. Часник очистити, гострий червоний перець вимити, видалити плодоніжки та насіння. Цибулю почистити і порізати невеликими шматочками, імбир очистити від шкірки.
- Подрібнити часник із цибулею, перцем та імбиром за допомогою блендера або м'ясорубки. Рисове борошно можна замінити рисом, попередньо перемоловши його в кавомолці.
- У каструлю всипати борошно і, помішуючи його вінчиком, влити тонкою цівкою поступово всю воду. Поставити каструлю на вогонь і довести рисовий кисіль до кипіння на помірному вогні.
- Після закипання додати в каструлю цукор і перемішати до його повного розчинення. Зняти каструлю з вогню і залишити до повного охолодження.
- Моркву і дайкон очистити, натерти на крупній тертці. Зелену цибулю промити та нашаткувати. З'єднати натерті овочі в мисці із зеленою цибулею, перетертими в блендері овочами, влити рисовий кисіль і перемішати. В отриману масу влити соєвий або рибний соус і ще раз перемішати. Заправка для корейського кімчі готова.
- Кожен шматок капусти ретельно промити під струменем води, щоб у них не залишилося солі, а потім віджати від води. Натерти кожен лист капусти з обох боків овочевою сумішшю і з'єднати кожні чотири шматки капусти так, щоб вийшов цілий качан.
- Обидва зібрані качани скласти в каструлю і накрити її кришкою. Корейське кімчі має настоятися в кімнатній температурі протягом доби. Через зазначений час прибрати каструлю в холодильник і залишити її там на 2 доби.
- Через 2 доби вийняти каструлю і перекласти капусту на тарілку. Подавати кімчхі до столу як закуску. Смачного!
Кімчі - це не лише смачна страва, а й корисна. Вона містить багато вітамінів, мінералів і пробіотиків, які підтримують здоров'я шлунково-кишкового тракту. Корейська кухня відома своєю різноманітністю та неперевершеним смаком, тож експериментуйте зі смаками та додавайте до кімчі свої улюблені інгредієнти, щоб створити особливий смаковий досвід. Пригощайте рідних і друзів цим чудовим корейським делькатесом і насолоджуйтеся смаком Азії у власному домі!