Ласощі для гурманів: маринована скумбрія
Кухня
Інгредієнти:
- 1 скумбрія (вагою близько 500 гр)
- 1 велика цибулина
- 100 гр моркви по-корейськи
- 4 ст.л. рослинної олії
- 4 ст.л. рисового оцту (можна замінити 2-3 ст.л. оцту 9%)
- 1 ст.л. цукру
- пів-ст.л. солі
- соус чилі за смаком
Рецепт приготування страви:
- Скумбрію вимити й обсушити, обережно розрізати вздовж хребта й відокремити 2 філе від кісток. Нарізати рибу невеликими шматочками близько 1,5 см завтовшки і скласти в миску. Оцет з'єднати в невеликій ємності з цукром і сіллю, ретельно розмішати та додати до риби в миску.
- Гарненько перемішати скумбрію в маринаді й залишити на годину в кімнатній температурі. Вийняти скумбрію з миски на окрему тарілку. Цибулю почистити і порізати півкільцями, додати в миску з маринадом і поставити на невеликий вогонь.
- Довести цибулю, безперервно помішуючи, до гарячої температури (не до кипіння) і зняти миску з вогню. З'єднати в мисці скумбрію, маринад із цибулею, моркву по-корейськи і перемішати. Олію влити в невелику ємність, поставити на вогонь і довести до кипіння.
- Одразу після закипання влити олію до маринованої скумбрії, додати соус чилі за смаком і перемішати. Маринована скумбрія має настоятися в холодильнику близько 4 годин.
- Через зазначений час вийняти страву з холодильника і подавати до столу як основну страву або закуску. Смачного!
Скумбрія є однією з найуживаніших риб у світі, багата на омега-3 жирні кислоти, що корисні для серця та мозку. Скумбрія має приємний смак і аромат, тож маринована версія цієї риби стане чудовою стравою для будь-якого святкового застілля чи сімейного обіду.