Гуляш з курячого філе: смачний рецепт на кожен день
Кухня
Інгредієнти:
- 1 кг курячого філе
- 0,5 л бульйону або чистої води
- 2 цибулини
- 1 морква
- 2 ст.л. борошна
- 2 ст.л. сметани
- 1 ст.л. томатної пасти
- 1-2 лаврові листки
- 1/4 ч.л. хмелі-сунелі
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Куряче філе промити і просушити, порізати невеликими кубиками або смужками. Злегка відбити кубики тупим боком молотка, трохи присолити і поперчити. Цибулю почистити і дрібно порізати, моркву почистити і натерти на крупній тертці.
- На сковорідці розігріти 2-3 ст.л. олії і викласти цибулю. Через пару хвилин додати моркву і смажити овочі на середньому вогні близько 5 хвилин, періодично помішуючи.
- Потім додати м'ясо і знову перемішати. Готувати курку з овочами на середньо-сильному вогні 5-7 хвилин до побіління м'яса. У невеликій ємності з'єднати сметану з томатною пастою і борошном, розмішати до однорідної консистенції.
- Вилити отриману підливу до курки, додати трохи води, лавровий лист і перемішати. Готувати гуляш із курки приблизно 30-40 хвилин на невеликому вогні під кришкою. При цьому кожні 10 хвилин підливати по 100 мл бульйону/води і перемішувати.
- За 10 хвилин до готовності вийняти лавровий лист, додати в курячий гуляш сіль, перець і спеції за смаком. Зняти сковорідку з вогню і накрити кришкою на 10-15 хвилин. Розкласти готовий гуляш із курки по тарілках і подавати до будь-якого гарніру на ваш смак. Смачного!
Гуляш з курячого філе - це відмінна альтернатива звичайному гуляшу з яловичини, яку можна приготувати за кілька простих кроків. Додавання сметани та томатної пасти до бульйону робить страву ніжною та соковитою, а хмелі-сунелі надає їй гостроти та аромату. Гуляш з курячого філе можна подавати з макаронами, картоплею, рисом або зі свіжим хлібом. Також можна додати свіжі овочі або зелень для прикраси і насолоджуватися неймовірним поєднанням смаків та ароматів. Спробуйте цей простий рецепт і насолоджуйтеся смачним обідом з родиною та друзями.