Рецепт азу зі свинини

Рецепт азу зі свинини
4.6
(15)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

Азу зі свинини:

  • 600 гр свинини
  • 300 мл бульйону або чистої води
  • 3 картоплини
  • 2 цибулини
  • 2 морквини
  • 3 солоні огірки
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • пів ч.л. цукру
  • сіль, перець за смаком

Маринад для свинини (не обов'язково):

  • 2 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ст.л. гірчиці
  • 1 ст.л. рослинної олії
  • 1 ч.л. оцту (бажано винного)
  • 1 ч.л. хмелі-сунелі

Рецепт приготування страви:

  1. Ви можете приготувати азу зі свинини без маринаду, але якщо замаринувати м'ясо, воно вийде набагато смачнішим. Свинину промити, просушити і порізати невеликими кубиками стороною близько 2 см.
  2. Скласти м'ясо в миску, додати всі інгредієнти для маринаду і ретельно перемішати. Залишити свинину маринуватися на годину за кімнатної температури. Цибулю почистити і дрібно порізати, моркву почистити і порізати маленькими шматочками (можна натерти на великій тертці).
  3. Картоплю почистити і порізати невеликими часточками/брусочками. Викласти м'ясо разом із маринадом у пательню з розігрітою олією (1-2 ложки) та обсмажити на сильному вогні, помішуючи, протягом 5-7 хвилин. Важливо при цьому постійно помішувати свинину, інакше вона може пригоріти.
  4. Перекласти смажену свинину в окрему каструлю і накрити кришкою. Тим часом приготувати всі інші інгредієнти для азу. У цій же сковорідці розігріти ще ложку олії та скласти туди картоплю.
  5. Смажити її на середньо-сильному вогні близько 10 хвилин, помішуючи. Ближче до кінця додати сіль за смаком. Майже готову картоплю додати в каструлю зі смаженою свининою. На цю сковорідку влити ложку олії та поставити на вогонь.
  6. Просмажити на ньому цибулю до легкого золотистого відтінку протягом 2-3 хвилин. Потім додати моркву і перемішати. Солоні огірки натерти на великій тертці або порізати дрібною соломкою і додати в сковороду ще через 5 хвилин. Смажити овочі на середньому вогні, помішуючи, 2-3 хвилини.
  7. Додати томатну пасту, цукор, сіль, перець за смаком і ретельно перемішати, готувати ще хвилину. Паралельно довести до кипіння бульйон/чисту воду. Перекласти овочеву засмажку в каструлю з м'ясом із картоплею і залити бульйоном.
  8. Додати в каструлю лавровий лист, кілька горошин чорного перцю, перемішати і поставити на вогонь. Після закипання зменшити вогонь і накрити каструлю кришкою.
  9. Готувати азу зі свинини на невеликому вогні близько години під нещільно закритою кришкою. Ближче до кінця приготування додати сіль, перець і спеції за смаком, розмішати. Готове азу зняти з вогню і накрити каструлю кришкою на 15 хвилин.
  10. Через зазначений час зняти кришку, розкласти гаряче азу зі свинини по тарілках і подавати до столу. Смачного!

Цікаві факти:

  • Азу - це традиційна татарська страва, яку зазвичай готують із яловичини або баранини, але заміна м'яса на свинину дає ніжніший смак.
  • Солоні огірки можна замінити маринованими помідорами або перцем за смаком.
  • Якщо не хочете маринувати свинину, ви можете додати в маринад інші приправи за бажанням, наприклад, часник, петрушку, суху гірчицю тощо.
  • Азу - це чудова ідея для обіду або вечері з сім'єю та друзями, а також може бути чудовим доповненням до святкового столу.