Гуляш із яловичини в мультиварці

Гуляш із яловичини в мультиварці
3.4
(14)
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 гр яловичини
  • 300 мл бульйону або чистої води
  • 2 моркви
  • 1 помідор
  • 1 велика цибулина
  • 1 болгарський перець
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • 2 ст.л. борошна
  • 2 зубчики часнику
  • лавровий лист
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. М'ясо яловичини промити, обсушити і порізати невеликими шматочками. Скласти м'ясо в миску, всипати трохи солі, перцю і ретельно перемішати. Цибулю почистити та дрібно порізати, моркву почистити та порізати тонкими кружальцями/півколом, можна натерти на тертці. Часник очистити та дрібно порізати.
  2. У мультиварці розігріти вершкове масло і викласти туди цибулю з часником, перцем і морквою. Болгарський перець вимити, розрізати вздовж на дві частини й очистити від насіння. Порізати м'якоть невеликими кубиками і додати в мультиварку.
  3. Смажити в режимі Випічка або Смаження 3-5 хвилин до м'якості. Шматочки яловичини обваляти в борошні та додати до овочів у мультиварку. Обсмажувати яловичину з овочами в мультиварці приблизно 10 хвилин у тому ж режимі.
  4. Тим часом на помідорі зробити хрестоподібний надріз і покласти його в каструлю з киплячою водою. Через 1-2 хвилини перекласти його в ємність із холодною водою і дати йому повністю охолонути. Очистити помідор від шкірки і покласти в невелику ємність, ретельно розім'яти виделкою до пюреподібної консистенції.
  5. Додати помідорову м'якоть у мультиварку і ретельно пермішати. Через хвилину влити воду, додати лавровий лист і знову перемішати. Готувати гуляш із яловичини в мультиварці приблизно годину в режимі Тушкування.
  6. Потім додати сіль, перець і спеції за смаком, накрити кришкою і залишити на 10 хвилин у режимі Підігрів (близько 70С). Розкласти готовий яловичий гуляш із мультиварки по тарілках і подавати до столу гарячим із будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного! 

Гуляш - це традиційна угорська страва, але вона давно зарекомендувала себе як смачна страва в багатьох країнах світу. Гуляш може бути приготований із різних видів м'яса, але найчастіше використовується яловичина. Також до рецепта гуляшу можна додати різні овочі, які надають страві насиченості та корисних властивостей. Готувати гуляш у мультиварці - це простий і швидкий спосіб приготування цієї смачної страви. Ви можете експериментувати з різними інгредієнтами та спеціями, щоб створити свій власний смак гуляшу з яловичини.