Азу по-татарськи: рецепт з м'ясом та картоплею

Азу по-татарськи: рецепт з м'ясом та картоплею
4.3
(10)
Метод: На плиті
Підійде: Обід, Вечеря, Банкет
Час приготування: 120 хв.
Кухня

Інгредієнти:

  • 500 гр яловичини (можна замінити свининою)
  • 6 картоплин
  • 200 мл бульйону або чистої води
  • 1 велика цибулина
  • 2 середніх солоних огірка
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст.л. томатної пасти
  • лавровий лист
  • сіль, перець за смаком

Рецепт приготування страви:

  1. Яловичину/свинину промити й обсушити, порізати соломкою. Цибулю очистити і порізати тонкими півкільцями. У казані розігріти кілька ложок рослинної олії і викласти цибулю.
  2. Смажити її на середньому вогні протягом 2-3 хвилин і додати порізане м'ясо. Солоні огірки натерти на крупній тертці. Ще через 5 хвилин додати томатну пасту з солоними огірками, влити бульйон і перемішати. Готувати татарське азу з яловичини приблизно 15 хвилин.
  3. Тим часом приготувати картоплю. Очистити її та порізати соломкою (такими ж шматочками, як і м'ясо), потім відкинути на друшляк і ретельно промити. Просушити часточки картоплі серветками або паперовим рушником.
  4. На пательні розігріти пару ложок олії і викласти картоплю. Смажити картоплю протягом 10-12 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Ближче до кінця додати сіль за смаком.
  5. Додати смажену картоплю в казан із м'ясом і перемішати. Часник почистити, дрібно порізати і додати в азу разом із лавровим листом, сіллю і перцем. Знову перемішати і накрити кришкою.
  6. Готувати азу по-татарськи ще 10 хвилин на слабкому вогні. Потім зняти казан з вогню й укутати рушником або ковдрою. Дати азу настоятися близько 20-30 хвилин. Після цього страва татарської кухні вважається готовою, подавати її гарячою, як самостійну страву. Смачного!

Азу по-татарськи - це традиційна страва кримсько-татарської кухні, яка є одним з найпопулярніших національних страв. Вона має чудовий смак та аромат, завдяки спеціям, таким як лавровий лист, сіль та перець, які надають страві особливого колориту.