Азу по-татарськи: рецепт з м'ясом та картоплею
Кухня
Інгредієнти:
- 500 гр яловичини (можна замінити свининою)
- 6 картоплин
- 200 мл бульйону або чистої води
- 1 велика цибулина
- 2 середніх солоних огірка
- 2 зубчики часнику
- 1 ст.л. томатної пасти
- лавровий лист
- сіль, перець за смаком
Рецепт приготування страви:
- Яловичину/свинину промити й обсушити, порізати соломкою. Цибулю очистити і порізати тонкими півкільцями. У казані розігріти кілька ложок рослинної олії і викласти цибулю.
- Смажити її на середньому вогні протягом 2-3 хвилин і додати порізане м'ясо. Солоні огірки натерти на крупній тертці. Ще через 5 хвилин додати томатну пасту з солоними огірками, влити бульйон і перемішати. Готувати татарське азу з яловичини приблизно 15 хвилин.
- Тим часом приготувати картоплю. Очистити її та порізати соломкою (такими ж шматочками, як і м'ясо), потім відкинути на друшляк і ретельно промити. Просушити часточки картоплі серветками або паперовим рушником.
- На пательні розігріти пару ложок олії і викласти картоплю. Смажити картоплю протягом 10-12 хвилин на середньому вогні, помішуючи. Ближче до кінця додати сіль за смаком.
- Додати смажену картоплю в казан із м'ясом і перемішати. Часник почистити, дрібно порізати і додати в азу разом із лавровим листом, сіллю і перцем. Знову перемішати і накрити кришкою.
- Готувати азу по-татарськи ще 10 хвилин на слабкому вогні. Потім зняти казан з вогню й укутати рушником або ковдрою. Дати азу настоятися близько 20-30 хвилин. Після цього страва татарської кухні вважається готовою, подавати її гарячою, як самостійну страву. Смачного!
Азу по-татарськи - це традиційна страва кримсько-татарської кухні, яка є одним з найпопулярніших національних страв. Вона має чудовий смак та аромат, завдяки спеціям, таким як лавровий лист, сіль та перець, які надають страві особливого колориту.